Türkçe Bölümler > Yardımlaşma
sambapos kurulumu ve androidli tabletten erişim,SQL server 2012 express
erdem_ustun:
Merhaba;
öncelikle yeni yılın sağlıklı huzurlu ve mutlu geçmesi dileği ile .
yılın son günlerinde samba pos yazılımını windows 8 pro işletim sistemine kurdum.daha sonra rdp baglantı için forumda ve başka sitelerde yapılan termsrv.dll üzerindeki işlemleri yaptım,birden fazla kullanıcının bağlanması noktasında sorun yok. 7 inç lik bir android işletim sistemine sahip bir tablet ile baglanmayı denedim baglandı.ancak sambapos uygulamasına baglanmak istediğimde local ayarlarda sqlexpress için yazmış olduğum data source baglantı stringi nedeni ile hata var uyarısı veriyor.
tablet bilgisayarda 2x client kurdum.Gerçi bu client yazılımın ücretsiz olan halinde bazı ayarlar yapılmıyor.Tabletten windows 8 li makineye baglandıgımda direkt desktop geliyor,ben baglanır baglanmaz samba pos un çalışmasını istiyorum,henüz onu bulamadım.Öncelikle verilen bu hatayı nasıl aşarım.
data source=localhost\SQLEXPRESS olarak yazdım olmadı,daha sonra localhost yerine ip yazdım olmadı,makinenin adını yazdım değişen olmadı.
Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
ana makinenin üzerinden samba pos kendisi çalışıyor,el terminalide çalışıyor.Yanlız el terminalinde çıkış yada kapat butonu bulamadım var mı bilmiyorum?
marikoglu:
erdem ustun kardes bunla ılgı formda bırsuru konu var bence bır arastır once konuları oku defalarca konusuldu dıye anımsıyorum ama sana kucuk bır on bılgı vereyım
1) rdp baglantısı yapıyorsan her baglantı ıcın bır kulanıcı olusturman gerekıyor wındows 8 ve mesela mısafır kulanıcısını olusturdun bunun acılıs menusune sambaposun ıcındekı terminal programını atıyorsun kı sen baglandıgında dırek bu program calıssın
umarım bunlar bır fıkır olusması ıcın sana yardımcı olur konuları arastır yınede basaramazsan nerde takıldıgını sole mutlaka yardımcı olacak bırı cıkacakır
erdem_ustun:
sayın marikoglu, cevap verdiğiniz için teşekür ederim.
sizinde belirttiğiniz üzere windows 8 de aynı kullanıcıları açtım.eğer açmamış olsa idim baglantı gerçekleşmez ve dolayısı ile desktop gelmezdi.
direkt samabapos un başlamasını istediğim yer tablet bilgisayara kurmuş olduğum 2x client uygulamasında bu ayarı bulamadığımdı.
Ancak şu an itibari ile data source=localhost\SQLEXPRESS olarak yazmış olduğum veritabanı baglantı stringi nedeni ile tablet üzerinden çalıştırmak istediğimde bu baglantıyı göstererek veritabanına bağlantı gerçekleştirilmiyor.
windows 8 de açmış olduğum kullanıcıyı Remote desktop grubuna üye yaptım,ayrıca sql express i çalıştırmak için başka bir grubada mı üye yapmalıyım acaba.
iyi çalışmalar...
isaakkaya:
Oluşturduğunuz kullanıcının Başlat Menüsünden "Başlangıç" klasörüne sambapos terminal exesini yada sambapos kısayolunu eklemeyi denediniz mi ?
erdem_ustun:
sayın isaakkaya bu ayarı nerede yapacağım. Ne tablette nede 2x client te bu şekilde bir ayar yok.
Açmış olduğum kullanıcıya administrations grubuna dahil etmeme ragmen çalışmadı.Acaba android den mi kaynaklı diye windows 7 olan başka bir pc den rdp(mstsc.exe) ile baglanıp çalıştırmak istedim yine olmadı.
"Şu anki bağlantı ayarları ile veri tabanına bağlanılamıyor.Lütfen aşagıdaki bağlantı bilgisini kontrol ediniz" daha sonra ingilizce ve altada
data source=localhost\SQLEXPRESS
Kurulumda mı hata yaptım deyip kaldırıp yeniden kurdum ancak değişen olmadı.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version