Türkçe Bölümler > Yardımlaşma
sambapos kurulumu ve androidli tabletten erişim,SQL server 2012 express
emre:
V3 ile V2 aynı bilgisayarda bağımsız çalışabilirler, birbirlerinin ayarlarıyla hiç ilgilenmezler.
erdem_ustun:
Mehmet bey aslınd adün akşam sizin bir önceki dediklerinizi yapmaya çalıştım.Sql server 2012 express kurulu olmasına ragmen ,yapılandırmadan emin olmak adına kaldırıp yeniden kurdum,kurarken instance name i değiştirdim.Sonra v3 ü kaldırdım,v2 yi yeniden kurdum fakat eski veritabanı ayarları gelmeye başladı,file sistemde ve registry kayıtlarda aramama ragmen bulamadım,sonra foruma mesaj yazdım,kurcalayınca sizinde belirttiğiniz yerde buldum,öncelikle text editorle değiştirip utf-8 le kaydettim ,olmadı.Bende komple sildim.Yanlış bilgilendirme olmasın diye forumdan da iletiyi sildim.Fakat çalıştıramadım,kafam karıştı ve geç oldu diye yattım.Sabah erken kalktım authentication mixed modda olmasına ragmen sa kullanıcısı ile baglanamadım.Bende kafayı toparlayıp hafta sonu uğraşayım diye bıraktım.Daha önce windows 7 de defalarca deneyip sorun çıkmamasına ragmen burda kafayı karıştırdım galiba.Hafta sonu daha net yapacağım inşallah.
Sorumlu ve duyarlı olarak düşünüp onca uğraşın içinde cevap yazmanız takdire şayan.elinize sağlık.
Emre bey bir tanesini düzgün kurmayı becerebilirsem,v3 üde çalışırmayı deneyeceğim.
Konu ile alakası yok ancak hep beynimde bu rdp olayı kurcalıyor.Örneğin bir android uygulamsı olsa ve android yüklü cihazlara yükleyip data source olarak serverin ip si verip çalıştırmak inanılmaz olur diye düşünüyorum.Ancak daha önceki bir iletimde yazmıştım o zamanda sanırım mehmet bey yazıcı olayını ve mimari yapının uygunluğu,esnekliği..vb nedenlerle olamıyacağını söylemişti.
mobil uygulama,sipariş verme cep telefonlarından v3 için inanılmaz olur diye düşünüyorum. Birde çok kullanışlı olur mu bilmiyorum ancak mutfak tarafına yerleştirilecek bir lcd ekran vasıtası ile mutfakta bekleyen siparişlerin ve masların görüntülenmesini veritabanı üzerinden sorgularla veya ona benzer şeylerle göstermek mümkün olurmu?
Diye bilirsiniz ki zaten yazıcılardan çıkıyor.Farklı mutfak bölümleri nedeni ile tüm ustalar içerde ne var,masaların neyi varı topluca görmesi noktasında faydalı olabilir diye düşünüyorum ,orda bir tek mutfaktan çıkanlarında nasıl toplamdan düşüleceği ,girileceği noktası sıkıntılı,dokunmatik bir şey konulsa daha önce sizlerinde belirttiği üzere yagdan ve tozdan çalışmaz hale gelmesi sorunu var.
Aynı masanın farklı yemek türlerinin eş anlı olarak gitmesi için ustaların aynı ekrana bakarak birbirlerini otomatik koordine etmesinede yardımcı olur diye düşünüyorum.
Masa çok olduğunda dönüşümlü olarak görünebilir.
iyi çalışmalar...
Mehmet AKYILDIZ:
erdem;
Windows 8 ve SQL 2012 kurulumlarında diğer alt versiyonlarda olduklarından biraz daha ince ayar gerektiyor aslında.
SQL 2012 de oluışabilecek en büyük sıkıntı için daha önceden hazırladığımız http://www.sambapos.org/docs/doku.php/tr/dbase/sql_server_2012_uzak_baglantilar_nasil_acilir yazısını okumanı tavsiye ederim.
Dİğer isteklerin kesinlikle değerlendirmeye alınıyor merak etme, gelişme oldukça buradan duyuracağız.
Gelişmeleri buradan bizimle paylaşmaya devam et lütfen.
erdem_ustun:
Mehmet bey öncelikle yaptıklarımı sıra ile anlatayım.
1.SQL server 2012 express i kurdum.
2.SQL Express Management Studio ile sa kullanıcısı ile baglanmayı denedim(Mixed Mode kurulumda seçilmişti).Bağlantı gerçekleşmedi.windows Firewall kapalı idi,kurulumda sorun çıkmasın diye.Bunun üzerine sizin en son yazmış olduğunuz SQL 2012 de en büyük sıkıntı dediğniz ve linkini verdiğiniz http://www.sambapos.org/docs/doku.php/tr/dbase/sql_server_2012_uzak_baglantilar_nasil_acilir sayfada denilenleri yaptım ,ve Management Studio ile sa kullanıcısı ile baglanmayı başardım.
3.Samba 2 yi kurdum.Yerel ayarlardan data source=localhost\SQLEXPRESS yazarak windows 8 üzerinde çalıştığını gördüm.Açılıştaki sürüm yanında 2.99 SQ gördüm.
4.Management Studio ile tablolara baktım oluşmuş.
5.Windows 8 de bir kullanıcı (A1) açtım.User ve Remote destop gruba üye yaptım.A1 ile kullanıcısı ile windows u açtım.
6.sizin daha önce vermiş olduğunuz komutu run da shell:startup çalıştırdım ve belirttiğiniz üzere kısa yolu oluşturdum.
7.Tabletten rdp ile bağlanmak istediğimde(A1 kullanıcı ve şifre aynı) hata verdi.Nedir diye bakarken windows firewall da uzak masaüstü kurallarının olduğunu ve disable olduğunu görüp onu enable ettim.
8.bu sefer uzak baglantı gerçekleşti,ancak başlangıça koyduğumuz kısa yol çalışmadı.
9.Bul dan samba nın exe sini bulup çalıştırdım fakat A1 kullanıcısı ile giriş olmuyor,admin standart şifre ile giriş yapıyor ve sürüm numarasının sonunda TX var.
10.Yerel ayarlara girdiğimde c:\user\A1.............................. sanlki kendi c sinde bir samaba kurulmuş ve orda text den çalışıyor gibi.
11.Bende gittim orayı data source=ERDEM-PC\SQLEXPRESS adını vererek orayı değiştirdim.Ancak daha önceki veritabanına bağlanılamıyor hatasını verdi.
Şimdilik bu durumdayım,uğraşmaya devam edeceğim.Sorun/Sonuç aldıkça yazarım.
Yardımlarınız için teşekürler. Özellikle en büyük sıkıntı dediğiniz link.(işin ilginci o dökümanı görmüş fakat dışarıdan SQL e neden bağlantı kurulsun ki,zaten onu uygulama hallediyor diye yorumda bulunmuştum)
iyi akşamlar...
12.Mehmet bey akşam olmamasının sebebi şu imiş.Ben yerel ayarlarda data source=localhost\SQLEXPRESS; yazmıştım.Management Studio ile ve sa kullanıcısı ile test ettim,çalışmıştı.Dolayısı ile data source bu şekilde yazıp bırakmıştım.Bu sabah nedenleri üzerinde uğraşırken A1 kullanıcısı ile bağlanıp run as administrator dedidiğimde baktım veritabanı ile çalışıyor,demekki bir yetki problemi var deyip,sizin yazdıklarınızı bir kez daha okudum.ve sonunda sizin yazmış olduğunuz 2.madde tam da bu durumu özetliyor.
--- Quote ---2. Win 8 etanımladığın kullanıcıların SQL Express' e Login olabilme izinleri var mı? Eğer yoksa bunlara izin verme ile uğraşma; SQL kurulumu sırasında tanımladığın (Mixed modu seçtiğini varsayıyorum) "sa" kullanıcısını ve onun şifresini connection string e yazarak çalıştır. Yani ; data source=data source=localhost\SQLEXPRESS; user id=sa; password=samba.1234; --- password'u başka bir şey verdiysen onu yazacaksın.
Eğer SQL kurulumu sırasında Mixed mod seçmediysen Management Studio ile SambaPOS veritabanına her bir kullanıcı için teker teker yetki vermen gerekecektir.
--- End quote ---
data source ayarlarını değiştirp kullanıcı ve şifreli halini yazıp yeniden başlatınca durum halloldu.
13.Şimdi bağlanır bağlanma sambapos çalışmasına bakacağım.shell:startup olarak söylemiş odluğunuz şeyi yaptım ancak olmadı.Araştırmaya/kurcalamaya devam.
14.Mehmet bey samba market tarafı ile uğraşıyormusunuz? bilginiz var ise caller id cihazı gelecekmiş geldimi? geldi ise alıp caller id testinide halletmek istiyorum.
iyi çalışmalar...
erdem_ustun:
Mehmet bey yardımlarınız sayesinde adım adım çözülüyor.
Aslında shell:startup olarak başlayıp kısa yol olarak yarattığımız link çalışıyor ancak farkına varmıyoruz! neden? ilk gelen ekran metro arayüz dedikleri(kavramı yanlış kullanmış olabilirim) ekran geliyor,orda desktop bastığımda bir bakıyorum samba gayet güzel çalışmış ve giriş ekranı orda duruyor.Metro UI i getirmeden direkt o ekranın gelmesini sağlamaya çalışcağım.
Yapmak istediğim garsonların herhangi bir tereddütü-stresi olmadan yada çok bilenlerin başka yerleri kullanmadan/karıştırmadan(silme,ekleme,değiştirme...) sadece sipariş alıp gönderdikleri yer olarak (şimdilik) düşünüyorum.
Bende 7 inç lik piranha tablet var ana uygulama tam olarak oturmuyor ancak vardır bir yolu siz yapmıştırsınız. terminal uygulamasını çalıştırdığımda da menü ekleme çıkmadı,çıkış yok ve çok ufak kaldı.
Belki ana uygulamayı kullandırıp farklı bir menü kullanmalıyım.Ana uygulamayıda kullansa rolu ve yetkisi kısıtlı olacağından terminali kullanmaya gerekte kalmayabilir?
Mehmet bey bilmediğim için soruyorum.Uygulamada çalıştığı cihaza baglı olarak kendini ayarlayan bir yapı var mı?
hani web site/sayfalarında vardır,girişte javascript ile gelen istemcinin çözünürlüğü alınarak ona göre sayfa yerleşkesi olan.
Uzun ugraşlar sonucunda rdp client olarak jump http://jumpdesktop.com/ yazılımını kurdum.Ücretli olanıda var,ücretsiz olanıda.ücretsiz olanda tek baglantı gerçekleşiyor,çözünürlük esnek ,elimizdeki cihaza göre yazabiliyoruz ve windows 8 ilede uyumlu.Şu anda ekrana tam olarak oturuyor.
Bundan sonra caller id ve yazıcı için uğraşacağım.
iyi çalışmalar..
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version