peki sadece kablo ile mi bağlantı kuracağım yoksa termal slip yazıcı harici bir şey alacak mıyım?
Bağlantıyı nasıl kuracağım dediğinizde sizin istek ve ihtiyaçlarınıza göre değişiklik gösterebilir.
Eğer sadece bir bilgisayar hemen yanında da bir yazıcı kullancaksanız başka hiç bir şeye ihtiyacınız yok. Yazıcıyı alıp kutusundan çıkarıp USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayacaksınız.
Kutunun içinden çıkan CD de bulunan Driver'ı yükleyeceksiniz,
SambaPOS'u çalıştırıp Yönetim > Ayarlar > Yazıcılardan Adisyon yazıcısını seçip tanıttığınız yazıcıyı seçeceksiniz. Oldu bitti.....
birde adisyon çıktısını nasıl alacağım? adisyon kısmında yazdır yok.
Adisyonun içine siparileri alacaksınız, solda
Hesap Yaz butonu var, ona tıkladığınızda yazdıracak. Yazdır diye bir tuşumuz normalde zaten yok. Adisyonun içinde Hesap Yaz var.
siparişim içerisinde yapmam gereken ayarlamaları gösteren bir kitapçık olacak değil mi ? biraz karıştırdım otomatik yazdırma seçeneklerini buldum ama o seçenek işimi görmez. ödeme almadan çıktı almam lazım.
Hayır kitapcık yok, zaten ihtiyacınızda yok. Forum,
forum2.sambapos.org ve Dokuman,
doc.sambapos.org sitelerimizde sizin ihtiyacınız olan tüm konular var. Buralardan faydalanarak yapabilirsiniz.
biraz karıştırdım otomatik yazdırma seçeneklerini buldum ama o seçenek işimi görmez. ödeme almadan çıktı almam lazım.
Otomatik yazdırma ile sizin şu aşamada işiniz olmayacak; Siz çıktı almak istediğinizde sipariş aldığınız adisyon ekranının sol bandında bulunan Hesap Yaz butonuna tıklayacaksınız. Eğer Bu butonunuzu Yazdırma görevlerini incelerken sildiyseniz veya adını değiştirseniz;
http://www.sambapos.org/docs/doku.php/tr/guide/printjobs adresini inceleyerek tekrar getirebilirsiniz.
Lütfen gelişmeleri buradan bizimle paylaşın; ona göre size yardımcı olmaya devam edebilelim.