Türkçe Bölümler > Yardımlaşma

ortak sql kullanımı

<< < (2/3) > >>

akadir:
Yanıtlarınız için teşekkürler. henüz 2008 express kullanmaya devam ediyorum. evde ve 2 işletmede kurulum yaptım. 2. işletmede devam ediyorum. Potansiyel müşteriler var ama henüz sisteme çok hakim değilim. Eksiklikleri gidermeye devam ediyorum. Dökümanları ve forumu takip etmeye çalışıyorum . Daha soracağım şeyler var , kendim çözemezsem tekrar yazarım . Böyle bir yazılım geliştirdiginiz tekrar teşekkürler. Birde ana makinaya bir bilgisayarı 1433 portundan diğer bilgisayarı rdp ile bağlayabilirmiyiz.

Mehmet AKYILDIZ:

bir taraftan el terminali kullanıp diğer taraftanda 2. bir kasanız olması durumu gibi tabiki bağlayabilirsiniz.

akadir:
Adım adım yaptıklarım
1-güvenlik duvarı gelişmiş ayarlardan 1433,1434 nolu portlara hem gelen hemde giden olarak izin verdim.
2-sql server 2008 için tcp\ip ve named pipes durumları enable aypıldı.
3-ana makinada data source=(serveradı)\SQLEXPRESS; user id=sa; password=sambapos.1234 yazdım ve açabildim
4-client makinada data source=(serveradı)\SQLEXPRESS; user id=sa; password=sambapos.1234 yazdım bağlanmadı. hatta sqlexpress; 1433; (forumda gördüm) ekledim source dizinine gene olmadı.
5-clientin sql portlarını açtın 1433 ve 1434
6-yeniden başlattım. ve sonuçta bağlanamadım.
Mutlaka bir detayı kaçırıyorum ama neyi. Bunların dışında yapabileceğim bir şey var mıdır?
Şimdiden teşekkürler..

Mehmet AKYILDIZ:
Geriye tek seçenek kalıyor.
Makinana da Windows Firewalla hariç, başka bir Firewall veya Internet Security vb. bir program çalışıyor ve bu sana engel oluyor.

Nod32, Eset, Norton gibi herhangi başka bir 3. parti program var mı?
Eğer varsa onlarda da SQL için izin vermek gerekli.

akadir:
Netice: Bağlantıyı kurdum. Tüm denemelerden sonra aklıma client tarafa sql server management studio kurmak geldi.
kurdum ve man. studio ile bağlantı sağladım. fakat hala samabapos  açılmıyorudu.
Son olarak data source=anamakina\SQLEXPRESS,1433; user id......  şeklinde bağlantı cümlesini düzenledim ve bağlantı gerçekleşti.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version