Türkçe Bölümler > Genel Tartışma
Sambapos ve Opencart
emre:
Yani projeye "benim işimi görüyorsa iyidir, görmüyorsa sorunludur" şeklinde yaklaşmamak gerek. Eksik var, sorun var diyorsunuz ama SambaPOS'da hiç bir sorun yok. Yani bunu savunmak zorunda kalmak bile bana eziyet geliyor ama program yaptığını söylediğimiz her şeyi en iyi şekilde yapıyor. Ben kimseye SambaPOS OpenCart ile entegre çalışacak diye bir söz vermedim ki bu bir sorun olsun? Bir sorun varsa bu ancak sizin "SambaPOS'u istediğiniz şekilde kullanamama" sorununuz olabilir. Bu sorunu da çözebiliyorsanız çözersiniz, çözemezseniz çözecek birini bulursunuz, bulamazsanız forumda benzer ihtiyaçları olan kişilerle iletişim kurup beraber yapabileceğiniz birşeyler olabilir mi onu konuşursunuz, bu da olmuyorsa o zaman fikirlerinizi paylaşırsınız, istek yaparsınız. Eğer birilerine yardımcı olduysanız ve iyi ilişkiler kurduysanız o zaman size yardımcı olacak birilerini bulabilirsiniz. Önce benim işim bir görülsün sonra ben üzerime düşeni yaparım diyorsanız olduğumuz yerde dururuz çünkü hepimiz aynı şeyi diyoruz zaten.
zipzip:
--- Quote from: emre on March 25, 2013, 11:46:59 am ---Yani projeye "benim işimi görüyorsa iyidir, görmüyorsa sorunludur" şeklinde yaklaşmamak gerek. Eksik var, sorun var diyorsunuz ama SambaPOS'da hiç bir sorun yok. Yani bunu savunmak zorunda kalmak bile bana eziyet geliyor ama program yaptığını söylediğimiz her şeyi en iyi şekilde yapıyor. Ben kimseye SambaPOS OpenCart ile entegre çalışacak diye bir söz vermedim ki bu bir sorun olsun? Bir sorun varsa bu ancak sizin "SambaPOS'u istediğiniz şekilde kullanamama" sorununuz olabilir. Bu sorunu da çözebiliyorsanız çözersiniz, çözemezseniz çözecek birini bulursunuz, bulamazsanız forumda benzer ihtiyaçları olan kişilerle iletişim kurup beraber yapabileceğiniz birşeyler olabilir mi onu konuşursunuz, bu da olmuyorsa o zaman fikirlerinizi paylaşırsınız, istek yaparsınız. Eğer birilerine yardımcı olduysanız ve iyi ilişkiler kurduysanız o zaman size yardımcı olacak birilerini bulabilirsiniz. Önce benim işim bir görülsün sonra ben üzerime düşeni yaparım diyorsanız olduğumuz yerde dururuz çünkü hepimiz aynı şeyi diyoruz zaten.
--- End quote ---
Merhaba Emre kardes,
Herhalde biraz yanlis anlasildi kimse sambaposda sorun var demedi sadece sorun opencarti sambapos entegre etmekte sorun var dedik bu yuzden alinma sunuda unutmaki bazi seyleri istedigimiz gibi telaffuz edemiyor veya yanlis yazabiliyoruz cunku bizler yurtdisindayiz ister istemek turkcemiz biraz zayif. birde soyle birsey var sambapos acik kaynak ve bedava bu yuzden kimsenin (kullanicilarin)sikayet etmeye hakki yok urun bu ister kullan ister kullanma ama ben cok kullanmak istiyorum.
saygilarimla,
emre:
Yani dille ilgili konuyu anlıyorum da burada bir negatiflik var. Programın açık kaynak olmasının anlamı asla ve asla kimsenin şikayet hakkı olmaması değil. Her kullanıcının şikayet hakkı var. Yanlış yaptığımız işler olduğunda şikeyet edeceksiniz ki düzeltebilelim. Şimdiye kadar hiç bir şikayeti cevapsız bırakmadık. Yaşanan problemleri en büyük yazılım firmalarından bile daha hızlı çözdük. Her zaman da bu şekilde yapmaya devam edeceğiz. Tamam bir yanlış yapıyorsak şikayet edin ama bari isteklerinizi sanki programda bir sorun varmış gibi dile getirmeyin. Herkes opencart nedir bilmez. Adam foruma girer "haaa program sorunluymuş, eksikmiş" der ve çıkar gider. Halbuki ben insanlara SambaPOS'u anlatırken sorunsuz diyorum, tıkır tıkır çalışır, işin ortasında patlamaz diyorum. Hiç bir eksiği yok her işinizi rahatlıkla yapar diyorum.
Aslında bu konunun direk olarak seninle bir alakası yok zipzip. Aşırı hassasiyet gösterdiğimi düşünmeyin. Kulağıma öyle şeyler geliyor ki insanların bu projeyi batırmak için gösterdikleri çabaya şaşırıp kalıyorum. Elbette elimde bir ispat olmadığı için bunları anlatamıyorum çünkü anlatsam "kesin yalan atıyor" dersiniz ama SambaPOS'un sona ermesini isteyen kişilerin çok fazla olduğunu bilmemiz gerek. Bunlar elbette olacak. Hatta belki yarın bu çok daha fazla olacak. SambaPOS camiasından tek beklentim projeyi sahipsiz bırakmayın. Sorular cevapsız kalmasın, fotoğraflar çok önemli. Bol bol fotoğraf paylaşalım. V3 sürümünü test edelim. Hataları github'a yazalım. Gelişmeleri takip edelim. Döküman yazalım. vb. Ben geri kalan herşeyi halledeceğim.
ardakose:
Ben bu konuyu sambaposu kötülemek değil daha iyiye gitmesini istediğim için açmıştım. Sonuçta sorunsuz tıkır tıkır çalışıyor ve internettende sorunsuz tıkır tıkır sipariş alıyor diyeceğiz.
emre:
Arda zaman geçtikçe anlıyorum ki bu ortamda programı yazmak en kolay işmiş. Sağlıklı iletişim kurabilmek daha zor. Yani foruma katılması gereken kişilerin katılmıyor olmasının ortaya çıkarttığı bir problemi anlatmak istedim ama olmadı. Konu dağıldı.
Dostlar sizler en aktif dostlarımızsınız. Sizden şöyle bir ricam var. V2 projesini ben artık sonlandırdım. Hata düzeltmeleri dışında müdahele etmiyorum. Bundan sonra V3'ü geliştireceğim. V3 isteklerimizi Github'a, sorularımızı da new.sambapos.org altına atalım. Bu forumu da sadece V2 ile ilgili soru cevap işleri için kullanalım. Eğer V2 üzerine birşey yapmak isteyen varsa yapsın ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ama lütfen V2 ile ilgili benden aktif katkı beklemeyin. Şu saate kadar sürekli her başlığı aktif olarak takip ettim ama artık herşeyi takip edemiyorum ve konular havada kalıyor. Forumda açtığımız konular sonuçsuz ya da benden bir cevap bekler durumda kalmasın. Bu durum yeni gelen kullanıcılar açısından olumsuz bir imaj yaratır. Forumlar reklamımızı iyi yapsın. Aslında asıl problem bu değil ama şu V3'e geçiş süreci tamamlanıncaya kadar böyle yapalım.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version