Türkçe Bölümler > Yardımlaşma

el termınalınde baglanma sorunu

(1/2) > >>

RECEP:
arkadaslar el termınalı ıle baglanabılıyorum gayet sorunsuz calısıyor ama termınalden baglandıgımda bılgısayar ekranı kapanıyor yanı ekranda hı bı ıslem yapılmıyor bılgısayar sıfresını gırınce ıse termınal gıdıyor hem bılgısayar ekranından hemde termınalden işlem yapma olayını anlatırmısınız

akadir:
Recep bey açık konuyu topic üzerinden devam etseydiniz daha iyi olurdu.
Çözüm için bağlanmaya çalıştınız anamakinada yeni kullanıcı açtınız mı? okullanıcı üzerinden rdp bağlantısı yapacaksınız.
El terminallerinin rdp kısayolu masaüstünde bulunur. Eğer yoksa arama kısmına mstsc yazarak rdp sağlayabilirsiniz.
Birde rdp için ana makinanın işletim sisteminin win pro. ve üzeri değilse patch yapmanıza ihtiyacınız var.
Tüm bunları yaptığınız halde bağlanamıyorsanız terminalin ayarlarında problem vardır.

RECEP:
kullanıcıyı bılgısayar kullanıcı hesapları olarak actım . daha dogrusu dedıklerınızın hepsı tamam termınal ıcın masa tanımları falanda tamam fakat termınalle actıgım kullanıcı ıle baglanırken samba termınale baglanıyorum sıfre ekranı gelıyor şifreyı gırdıgımde şifre giriş ekranına gerı donuyor bı degısıklık olmuyor.kullanıcı olarak ılk bılgısayarda bulunan kullanıcı secerek gırdıgımde şifre ekranına şifreyı yazdıgımda gırıyor ama bu kullanıcıda ise bılgısayar bekleme moduna gırıyor.bilgisayar şifresını gırıp actıgımda ise termınal baglantısı kesılıyor :( anlıyacagınız tamamen arada kaldım :(

akadir:
1-windowslarda rdp yaparken bir oturumu bir kullanıcı kullanır.dolayısı ile bekleme moduna alması normal.
2-açtığınız yeni oturumu admin olarak tanımlayın.ona rdp yapın. rdp yaparken ana makinada el terminalini yönetim>Ayarlar>terminaller kısmından tanımlayıp seçili ise ise otomatik çıkışı iptal edin. masa ve departman da terminal ayarlarını uygun hale getirin.(nasıl olduğunu forumdan linkle paylaşmıştı mehmet bey)
3-sql server kurulu değilmi ? sql server üzerinden 1433 portu ile bir bağlantı gerçekleştirebilirsiniz.bunun için terminale sambapos kurmanız lazım.forumda konuyu çokça bulabilirsiniz.

RECEP:
2. açtıgım kullanıcıda samba pos var ancak benım ılk kullanıcımda yaptıgım masa ayarları yok samba posun ılk kurulmus halı var eger 1. kullanıcımda yaptıgım ayarları 2. kullanıcıda  aynen uygularsam termınalden yazılan urunler 1. kullanıcıyada yansırmı yoksa bagımsız olarak mı işler ?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version