Türkçe Bölümler > Yardımlaşma

sambapos paketci uygulaması hakkında acil yardım,sambakart paket sistemine dahil

<< < (2/2)

emre:
Hocam bu çok standart bırşeydir. Mesela biri bir program yazar ya da ne bileyim bir film çeker ya da başka herhangi bir iş yapar ve işler istediği gibi gitmediği zaman şikayete başlar. İnsanları toplumu eleştirir, kimsenin kendisini anlamadını falan düşünür. Bizim pozisyonumuz böyle değil. Ben zaten yapılacak şeyi yaptım ve ortaya koydum. İnsanlar da bunu kullanıyorlar. Dün gördüm amazon.com da sambapos yüklü cihazlar satılmaya başlamış. Yani birileri bununla iş de yapıyor. Birilerinin sambaposu anlamaması gibi bir durum da yok. Kuran da kullanan da çok güzel anlıyor. Yaptığım hesalara göre muhtmelen seneye bu zamanlar Sambapos Türkiye de en fazla kullanıcı sayısına sahip program konumuna gelecek. Burada bir problem yok.

Projenin gelişmemesi gibi bir sorun da yok. V3 süper bir ürün ve restorancılık dışında da birçok alanda kullanılacak. Androidi de olacak, online sipariş de alınacak. Bunlar eskiden zor işlerdi. Artık ortaokul çocukları yapıyor bu işleri. Teknolojiyi bilen anlayan için sorun olan birşey değil.

Para kazanıyor muyuz? Evet belki herkesin peşinden koştuğu bir lüks hayatımız yok ama yarın ne olacak endişesi taşımıyoruz ve her geçen gün imkanlarımız daha da gelişiyor. Şükürler olsun.

Peki sorun ne?

Sorun şu. Sambapos camiasının birşeyler yapmamız için talepleri var. Hakkını vermek lazım beklentiler çok ciddi. Buradan dünyanın en iyi projesi de çıkabilir ama benim kişisel sınırlarım var. Topluluğun beklediğini kısa sürede verebilmem için benden 5 tane daha lazım. Yani benim topluluktan beklediğim şeyler yine sizlerin istediği şeyleri kısa sürede hayata geçirebilmekle ilgili.

Herkes konuya kendi istekleri açısından bakıyor ama talepler geldiği hızda karşılanmadığı zaman işte neler konuşulduğu malum. Sanki para ödeyip aldığınız bir programmış gibi taleplerinizi karşılamaya ve sizlere destek olmaya çalışıyoruz ama gece 2 de arayıp sorununa çözüm bekleyen arkadaş ertesi gün bir zahmet foruma girip hiç bir şirketten alamayacağı hizmeti aldığını söylemiyor. Bunu bir kere yapmadık. Yüzlerce kere yaptık ama iş çözüldükten sonra projeyi hatırlayan yok. İşte en büyük sorunumuz bu.

Sambapos projesinin bir gelişme hızı var. Burada hızı kesen proje için çalışan programcı sayısı. Normalde programcılar açık kaynak projeler içinde yer almak isterler ama maşallah şu forumda konuşulanları okuyan programcı projenin yanından bile geçmez. Kimsenin sahiplenmediği bir proje içinde yer almak kim ister ki. Yap yap kimsenin umrunda olmasın. Hiç cazip değil. Şurada biraz hareketlilik yaratılsa yani insanlar heves edecek işin içinde yer almak isteyecek. Sonuçta yine siz restorancılar kazanmış olacaksınız. Konu bu. Ama meydanı boş bırakıyorsunuz bir tek bizi kötüleyenlerin sesi duyuluyor.

Tabii Erdem sana yazıyor gibi oldum ama bunları topluluğa söylüyorum tabiiki. Siz daha Sambapos kullanmaya başlamadınız bile ama yapabileceğiniz birşey olup olmadığın soruyorsunuz. Yapılacakların hepsini biz yaparız. Siz destekleyin, insanların arkamızdan atıp tutmasına fırsat vermeyin ve iyi şeylerle karşılaştığınızda ne bileyim bir özellik hoşunuza gittiğinde falan bunu forumda belirtin. Yeni gelenler sadece sorun okumasın. Bu kadar. Bunların dışında elbette döküman yazılması ya da ne bileyim progemla ilgili işler falan var ama bunlar sizlerin vakit ayırabileceğiniz şeyler olmayabilir. Gerekli rüzgarı yakalayabilirsek biz en güzeliyle yaparız zaten.

Saygılar

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version