Türkçe Bölümler > Yardımlaşma

El teminali Ve Çoklu Oturum Baglantı Sorunu

<< < (2/3) > >>

Red_wolf:
SQLEXPRESS Değilde SQL Server 2008 R2 Kurdum ben,
Bağlantılarda yada ayarlarda değişiklik var mıdır ?

emre:
Her SQL kurulumunda SQL sunucuya bir isim veririz. Bu isim bu tür bağlantı ayarlarında ya da başka işlerde kullanılır. Bu isim aslında kurulum sırasında soruluyor ama çoğu kişi kurulumu Next > Next  diye geçtiği için bunu farketmiyor ve kurulumda önerilen isim kullanılmış oluyor. Bu isme "instance name" denir.

SQL Server Express kurulumunda varsayılan isim SQLEXPRESS olur. Bağlantı ayarlarında hangi bilgisayardaki hangi SQL Sunucusuna bağlanacağımızı belirlemek için [Bilgisayar Adı]\[Instance Name] şeklinde yazarız. Eğer SQL kurulu bilgisayarda kurulum yapıyorsak bilgisayar adı yerine localhost ya da . (nokta) koyabiliriz. Yani .\SQLEXPRESS ya da localhost\SQLEXPRESS olur. Eğer ismi Sunucu1 olan bir bilgisayara bağlanacaksak Sunucu1\SQLEXPRESS olur.

SQL Server 2008 R2 kurulumunda verilen varsayılan instance name MSSQLSERVER ya da MSSQL2008 olabilir.

slmkrnz:
İyi Günler
Yaklısık bir haftadır çözemediğim bir sorunum var.
Bir Bilgisayara SQL 2008 Server Express Kurdum Ve uzaktan bağlana bilmek İçin FireWall Ve SQL Server Manager den İP/TCP ayarlarını Yaptım.
SQL express Kurdugum makinamda SambaPos Sorunsuz çalışıyor. Ancak Aynı ağdaki Başka bir bilgisayardan samba Pos u çalıştırıyorum
data source=DENEME-PC\SQLEXPRESS olarak veri tabanını işaretliyorum Bağlantı yapamıyor.
Sorum Şu 2 ayrı bilgisayarda birtek veri tabanı ile 2 ayrı sambapos senkronizasyonu yapamıyormuyuz ?
Teşekkür ederim

marikoglu:
evet yapabılıyoruz abarmadan ama ovmedende duramıyorum sambaPOS un yapamayacagı en azından mantık cercevesınde yapamayacagı bır ıslem yok . oncelıkle modemınızde port ayarları yaptınız mı ıkıncısı ana makınenıze sabıt ip atamalısınız . modemden 1433 1434 portlarını sql yuklu olan ana makınenıze yonlendırmelısınız sanırım sonrasında sorun cozulecektır dıye tahmın edıyorum . netıceyı yazarsanız farklı cozum onerılerı sunabılırız dıger arkadaslarda katkıda bulunacaktır sorunları ve cozumlerı yonunde

Mehmet AKYILDIZ:
Münir biraz farklı anlamışsın galiba konuyu,
slmkrnz aynı ağdan bağlanmaktan bahsediyor.

slmkrnz bu konu daha önce defalarca forumda da konuşuldu.
Sana yardımcı olacak makale burada : http://doc.sambapos.org/doku.php/tr/dbase/client_server_baglantisi_nasil_yapilir

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version