Merhabalar; Yaklaşık 3 aydır Sambapos'u takip etmekteyim. Bu projeye katkıda bulunan ve gelişimine fayda sağlayan tüm meslektaşlarımı ve emeği geçen herkesi kutlamak istiyorum. Benim burada gördüğüm şey sadece bir programdan ya da sayısal bir takım kodlardan ziyade, Bu kadar insanın bir değere gönülden inanarak, inandıkları değeri en üst seviyeye çıkarma girişimidir. Gerek Türkiye, gerek diğer dünya ülkelerinden bir çok yazılımcı ve kullanıcının buluştuğu çok ender ve nadir bulunan bir çalışma olması da başka bir önem katıyor. Herkese verdiği emekten dolayı teşekkür etmek istiyorum.
Sormak istediğim konu ise şudur;
Cafe&Bistro işletmesi için hazırlamış olduğumuz güzel bir web sitesi bulunmakta. Bu site üzerinden kullanıcılar online rezervasyon, sipariş gibi veriler girebiliyor. Yapmak istediğimiz şey sambapos veritabanını bu site üzerinde de kullanarak tek bir panel üzerinden her iki otomasyonu birleştirmek. Firmamızın kullanmış olduğu bir cloud sunucu bulunmakta. Sunucu üzerinden farklı veritabanları ve programları çalıştırıyoruz. Web sayfasını bu sunucu üzerinden yayına sokacağız ve sambapos veritabanınıda bu sunucu üzerinden yayınladığımızda her ikiside entegrasyonlu bir biçimde çalışacak. Teknik olarak durum bundan ibaret.
Uygulama olarak ise;
Sunucu üzerinde sql server 2008 r2 kurulu. SambaPos2.sdf uzantılı veri tabanı dosyasını sql e import edemiyor olmam. sql compact olarak açmaya çalıştığımda şifre hatası ve sürüm farklılığı hatası almaktayım. Bu sdf dosyasını sql e nasıl import-attach-restore edebilirim ? sql e restorasyon işlemini gerçekleştirdiğimde çok kullanıcılı bir sistem kurabilir miyim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...