Mehmet bey cevabınız için teşekkür ederim . Rdp den kastım client ana makinadaki sql e bağlanacak , bunun için öyle tanımladım.Tanımlamam hatalı olmuş. 1433 nolu portu açma işlemini gelen kurallara yeni kural ekleyerek mi yapacağım.
Diğer bir sorunum ; sql bağlantı cümlesi ile ilgili bir hata yaptığımda sambaposu silip yeniden yüklesem bile aynı bağlantı cümlesi tekrar veriliyor. Mesela sql express indirdim , data source =.(localhost,makina adı..)\SQLEXPRESS olarak değiştirdim açıldı. Sonrasında userid ve password kısmını ekledim sambapos açılmadı. Daha sonra eklediklerimi çıkardım , gene açılmadı. sambaposun tüm dosyalarını hatta sqlexpressi de kaldırmama rağmen yeni yüklediğim sambapos data source =.(localhost,makina adı..)\SQLEXPRESS tarzında geliyordu. Dolayısı ile açılmıyordu. Sambapos2 kloserinin içinde bulunan metin sayfasında satırı düzeltene kadar sıkıntı devam etti. Kurulum bu kadar sıkıntılı olunca uzak masa üstü de hemen çalışmadı, alternatif olarak ana makinadan sqlexpressi paylaştırmayı denedim olmadı . son çare ana makinayı formatlayıp yeniden sistem kurmak oldu. süreç baya uzadı. Şimdi ana makinaya bağlı rdp kurdum , sistem rahat çalışıyor. Ama İsa beyden öğrendiğime göre veritabanını paylaştırmak daha sağlıklı oluyormuş. Bir daha bir iş gelirse onu deneyeceğim.