Türkçe Bölümler > İstekler

RAPORLARDA İSTEDİĞİM DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPABİLİRİM?

(1/3) > >>

asilcihan:
raporlarda istediğim tarihi silemezmiyim? çünkü kullanmaya başlarken baya kendim girdim deneme için günsonu falan yaptım kafamı karıştırıyor o hesaplar

emre:
SambaPOS'da herhangi bir şekilde eski tarihlerin silinmesini sağlayacak bir özelilk yok. Normalde veritabanın lokal bir yedeğini alıp denemelerinizi onun üzerinde yapmanız gerekiyor. İngilizce bölümden bir dostumuz bu işlemi otomatik yapıp "eğitim modu" aktifleştiren bir script yazıp projemize katkıda bulundu. İlgili programı projeye ekledik. Sıradaki sürümde kullanılabilecek. Ayrıca tüm hareketleri olduğu gibi sıfırlamak için de yine İngilizce bölümde bazı bilgiler mevcut. Şu aralar vaktim çok kısıtlı olduğu için bunlar ile ilgili Türkçe bilgiler yazma fırsatım henüz olmadı ama bir arkadaşımız konuyla ilgilenirse memnuniyet duyarız :)

bosonmez:
bu satırları sql server management studio express de sambapos2 de çalıştırırsanız veritabanındaki butun herşeyi sıfırlar. copy paste yapın  ;)

DELETE FROM [AccountTransactions]
GO
DELETE FROM [CashTransactions]
GO
DELETE FROM [CostItems]
GO
DELETE FROM [Discounts]
GO
DELETE FROM [PaidItems]
GO
DELETE FROM [Payments]
GO
DELETE FROM [PeriodicConsumptionItems]
GO
DELETE FROM [PeriodicConsumptions]
GO
DELETE FROM [TicketItemProperties]
GO
DELETE FROM [TicketItems]
GO
DELETE FROM [Tickets]
GO
DELETE FROM [TransactionItems]
GO
DELETE FROM [Transactions]
GO
DELETE FROM [WorkPeriods]
GO
Update Numerators set Number = 0
GO
Update Tables set TicketId = 0, IsTicketLocked = 0

cnttech:
selam,
yapilacak islemi resimli yada biraz daha bilgi vererrek acabilirmiyiz?

mesala: sql server management studio express i nerden calistirabiliriz istenilen sekilde? vb...:)

mehmetakyildiz:
bosonmez'in verdiği bilgiler için teşekkür ederim. Forumu detaylıca inceleyen arkadaşlarımızın olduğunu görmek memnuniyet verici.
Ancak bu SQL cümlesi çok tehlikeli bir cümledir.
Deneme amaçlı bi çalıştırayım ne olacak diye bakacak arkadaşlar unutmamalıdır ki, Bu SQL cümlesi SambaPOS içerisinde bulunan tüm hareketlerinizi geri dönülmez biçimde silecek ve yok edecektir.

SQL Management Studio içerisinde SQL cümle çalıştırmayı bilmiyorsanız bu işlem sizin için çok tehlikeli olabilir. DİKKATLİ OLUN...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version