Türkçe Bölümler > İstekler

program da ikinci monitör kullanımı

<< < (2/3) > >>

YagmurduasI:
resimleri birseferde yükleyemedim :((

YagmurduasI:
buda son resim.

YagmurduasI:

--- Quote from: emre on March 05, 2012, 02:28:21 pm ---Kulağa hoş bir özellik gibi geliyor ama monitör konusunu tam anlayamadım. Normal bilgisayar monitöründen mi bahsediyorsunuz? İkincisi siparişin hazır olduğunun mutfaktaki bir bilgisayardan girilmesi gerek sanki.

--- End quote ---

bu arada emre bey müşterimiz siparişini almaya geldiğinde tekrar kasanın yanındaki bölmeden alıyor yani kasadaki server bilgisayarımız obu işi görür tabi sadece benim istediğim yada benim düzenime göre olmayacağı için mutfakta client bilgisayarımızdan da bu işlemi yapabliliriz. siparişin hazır olduğunu bildiren bir buton konulabilir ... "benim işyerinde buna gerek yok :P"

Drej:
Selam, YagmurduasI;

Mevcut SambaPOS sürümü ile 2. monitör, LCD panel, LCD tv kullanarak müşterinize ürünün hazır olduğunu bir ekrandan takip etmesini sağlayarak bildiremezsiniz.

SambaPOS'un 3 ve daha sonrasında çıkacak versiyonları için bu gibi ek uygulamalar düşünülebilir tabiki...

Ancaaaaak şunu yapabilirsiniz;
Müşteriniz gelir siparişini verir, sipariş alınır mutfağa hazırlayacağı yemeğin çıktısı gider, aynı zamanda kasanın yanında bulunan Adisyon yazıcısından müşterinize bir de SIRA Numarası basıp verirsiniz, (Bankalarda kullanılan Q-matic gibi) müşteri sırasını bilir. mutfak ürünü hazırladıktan sonra sıra numarasını seslenir ve müşteriyi çağırabilirsiniz.

mehmetakyildiz:
Drej; güzel bir noktaya değinmiş aslında ama atladığı bir nokta var.

Seri Port bağlantılı LED paneller kullanılarak bu isteğiniz yapılabilir.
Nasılki http://www.sambamarket.com/urun/sambapos-musteri-gosterge-paneli_126.aspx?CatId=128 adresindeki müşteri gösterge paneline istenilen bilgiler yapılabiliyorsa seri portlu LED ekranlarada yazılabilir.

Drej'in bahsettiği gibi müşteriye bir sıra numarası bastırılarak verilir, Müşteri bu sıra numarasını alır, yemeği hazırlanınca oluşturulacak kural ile istenilen müşterinin sıra numarası LED Panele tekrar gönderilerek LED panelde sıra numarasının yazdırılması sağlanarak müşteri ürünün almaya kasaya gelebilir.

Yine Drej'in dediği gibi tıpkı bankalardaki Q-matic gibi....     ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version