Türkçe Bölümler > İstekler
Ürün Ekleme Sql Sorgu
07050608:
Teşekkürler, incelemeye devam edeceğim. Hallettiğim vakit bilgilendirmede bulunurum.
07050608:
Burdaki butonun click yani (command) fonksiyonunu bulamıyorum. Bu butona tıklandığında tetiklenen fonksiyon nerde acaba? Entity ile hiç çalışmadım onun için zorlanıyorum arıyorum tarıyorum heryeri, web i. Yardım lütfen...
emre:
--- Quote from: 07050608 on March 14, 2012, 11:10:23 am ---Burdaki butonun click yani (command) fonksiyonunu bulamıyorum. Bu butona tıklandığında tetiklenen fonksiyon nerde acaba? Entity ile hiç çalışmadım onun için zorlanıyorum arıyorum tarıyorum heryeri, web i. Yardım lütfen...
--- End quote ---
Sayın 07050608,
"buradaki buton" derken neredeki butonu kastediyorsunuz? Ne yapmak istediğiniz ile ilgili daha detaylı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
07050608:
Programdaki Yönetim->Ürünler->Stoklar->Stok Ekle bölümündeki Kaydet butonu. Yani Stok Ekleme butonu. Bunun tıklanma fonksiyonu lazım bana. Click olayı yok bu yüzden bulamıyorum. Command={Bidding SaveChanges()} gibi bir ibare var. Yani bu butona tıklandığında tetiklenen olay fonksiyon nerde bana bu lazım. Entity Framework ve WPF daha önce kullanmadım. Bu yüzden zorlanıyorum. Araştırıyorum heryerde bu konuları öğrenmeye çalışıyorum.
Bu yaptıklarımın bütün amacıda SambaPos ile Mikro'yu entegre etmek. SambaPos'tan stok eklenince, bu kayıt işlemi mikro veritabanında da olacak. Böylelikle senkron olmuş olmayı planlıyorum Emre Bey. Birde ben Abdulbaki.
emre:
Yönetim bölümündeki bütün veri kaydetme işlemleri EntityViewModelBase sınıfı içinde yapılır. Konu Entity Framework ve WPF'den ziyade OOP ve MVVM tasarım deseni ile ilgili.
InventoryItemViewModel sınıfı içinde GetSaveErrorMessage() metodunu ezerek (override) kayıt işleminden hemen öncesine ulaşabilirsiniz. Model özelliği o an kayıt edilmekte olan stoğun bilgilerine ulaşmanızı sağlar. Normalde bu metodu kayıt işleminden önce yapılması gereken kontrolleri ve kayıta engel bir durum varsa mesaj gösterip işlemi kesmek için kullanıyoruz ama siz başka amaçlar için kullanabilirsiniz.
Örnek olarak UserModule içinde UserViewModel sınıfını inceleyebilirsiniz. Buradaki GetSaveErrorMessage() içinde kullanıcı kayıt edilmeden önce verilen PIN numarasını başka bir kullanıcı kullanıyor mu kontrol ediliyor. Kayıt kesilmek istenirse hata mesajı herşey yolundaysa boş string döndürüyoruz.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version