Türkçe Bölümler > Yardımlaşma

El Terminali , Stok ve Servis Süresi Sorunları

(1/5) > >>

FeLLoW:
Merhaba.

Direkt olarak sorunları kısa kısa yazacağım.

1) El terminali uygulamasında (aynı pc içinde herhangi bir terminalden bağlanmıyorum) sipariş alıyorum fakat ana ekrana hemen düşmüyor, yada ana ekrandan sipariş alınca aynı şekilde terminala direk düşmüyor masa . Atıyorum herhangi bir masaya girip çıkınca sipariş alınan masanın rengi değişiyor. Videolarda mesela ipad den sipariş alınınca anında ana ekrandada görünüyordu. 2.93 sürümü yüklü sorun ne olabilir.

2) Stok takibinde denedim ama olmadı şöyle birşey mümkünmü. Mesela stoklarıma 70 adet kola ekledim. Ve 5 tane kaldı. Satış yaparken bir şekilde uyarı verip 5 adet kola kaldı sipariş verin diye bir ibare nasıl gösterebilirim ? Tetikleyicilerden kurallardan baktım denedim ama yapamadım.

3) Programı cafede kullandığım için 45 dakika servis sürelerimiz var. Yine tetikleyicilerden kurallardan denedim ama sanırım başka biryerden olacak olsa gerek yapamadım. Şöyle birşey mümkünmü. Atıyorum masa 1 e sipariş aldım ve son siparişten 45 dakika geçince popup olarak yada başka şekilde program uyarı verebilirmi ? Masa 1 45 dakika oldu sipariş alın gibi..

Teşekkürler. ..

emre:
Selamlar;

1. http://forum2.sambapos.org/index.php/topic,169.msg709.html#msg709 adresinde masaları güncellemekle ilgili bilgi alabilirsiniz.

2. Bu stok uyarı sistemi ile ilgili çok istek geliyor ancak burada akıllıca hareket etmek gerek. Birinci dikkat edilmesi nokta her adisyon işleminden sonra tüm stok seviyelerini kontrol etmek networkte gereksiz bir trafiğin oluşmasına neden olur. İkincisi bunu satış işleminden sonra yaparsak uyarı satışı yapan kullanıcıya görünür ve garsonların bu uyarıyı alması pek bir işe yaramaz. Üçüncüsü Stok seviyenin altına düştükten sonra sürekli bu mesajın gösterilmesi verimliliği etkileyebilir.

Bunu öyle bir şekilde yapmak lazım ki hem satıştan bağımsız olarak belli zaman aralıklarına çalışsın, hem belli bir terminalde çalışsın hem de bitme ihtimali olmayan stokları tekrar tekrar kontrol ederek verimsizliğe neden olmasın. Bunu bir düşünelim...

3. Bir sipariş alındıktan sonra tetikleyici kuran ve ödeme alındıktan veya yeniden sipariş alındıktan sonra tetikleyiciyi kapatan bir sistem kurulabilir. Bu daha basitçe çözebileceğimiz bir konu ama yine düşünülmesi gereken noktalar var. Örneğin tetikleyici hangi terminale kurulacak ve mesaj hangi kullanıcıya gösterilecek gibi... İlk siparişi alan garsona mı gösterelim yoksa kasada mı gösterelim. Bunu da bir düşünmek gerek.

Bu özelliklere ihtiyaç duyan kullanıcılarımız kullanım şekli ile ilgili fikirlerini paylaşırlarsa memnun oluruz.

FeLLoW:
Yanıtlarınız için teşekkürler..

45 dakika servis uyarısı sadece kasada çıksa yada benim gibi 2 terminal kullanan bir işletme düşünsek aynı şekilde terminallerede uygulansa sorun olurmu  ?

Stok takibide gerçekten kesinlikle olmalı özellikle içecek ürünlerinde bu ciddi bir fayda sağlayacaktır.

ardakose:
emre bey 3. versiyonda masalar için menü olcağını söylemiştiniz. sanırım masalara kartondan menüler yerine tabletler vericez ordan seçicekler. eğer böyle bir uygulama olcaksa menüdeki ürünleri tek tek var yok diye ayarlamak yerine bahsettiğiniz gibi stok kontrolü olması gerekir diye düşünüyorum.. kola kalmadıysa manuel olarak müşteriye verilen menüden çıkarmak yerine otomatik olarak stok kontrolüyle silik seçilemez duruma getirmek daha kullanışlı olur. zira müşteri menüden seçtikten sonra kola yok demekten iyidir. birde reçete oluşturulan ürünler var. reçetede önemli diye bir seçenek olabilir. önemli olarak seçilen ürün bitmişse menüden otomatik olarak çıkartılabilir. kendi iş yerimden örnek veriyim mesela ben çiğ köfte dürüm + ayran için ve dürüm bir reçete oluşturdum. ayran önemli olarak işaretlenir çiğ köfte önemli olarak işaretlenir ama nar ekşisi işaretlenmez. ayran bitmişse eğer dürüm + ayran menüden çıkartılır. ama sade dürüm menüde kalır. çiğ köfte bitmişse eğer hem dürüm hemde dürüm+ ayran menüden çıkartılır. ama nar ekşisi bittiğinde ekşisizde servis edilebileceği için yada ayran kadar stok takibi net olmadığından sambapos bitti olarak gösterse dahi usta kullanımına bağlı olarak kalabilceği için menüden çıkartılmaz garson müşteri ilişkisine bırakılır. kontol içinde mesaj server gibi bir uygulamaya ihtiyaç var sanırım.

Mehmet AKYILDIZ:
Emre değilim ama müsadenizle ben cevap vermek istiyorum bu sorunuza,  :)

Güzel , mantıklı konulardan bahsediyoruz ama fena bir kavram kargaşası içerisindeyiz, Önce bunu bi aşalım. menüde yazan, satılan kavram bizim için Ürün'dür, Stok değil,

Stok bunların yapılması için alınan hammadde veya yarı mamül emtia'dır. Stok seviye kontolü ile Ürün seviye kontrolü farklı farklı ele alınması gereken konular.

Bunlar vakti geldiğinde mutlaka değerlendirilecek noktalar, elinizde olmayan bir ürünün satışını size yaptırıp müşteri karşısında sizi zora sokmayacağız tabiki ama, Sivri biber yarım kilo kaldı diye de Döner satışlarını stop ettirmeyeceğiz.

Stok ve Ürün seviyeleri konusunda ki çalışmalarımız şekillendikçe buradan sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version