Türkçe Bölümler > Yardımlaşma
El Terminali , Stok ve Servis Süresi Sorunları
FeLLoW:
Mehmet bey sizcen şöyle bir ricam var hazır bulmuşken. İlk mesajda bahsettiğim servis süresi olayını bi şekilde halledemezmiyim programın bu haliyle. Birde tabletler satın aldım 2 adet. Androi işletim sistemli. Şimdi programın terminal çalışma mantığı remote desktop. aklımda şöyle birşey şekillendi böyle değildir ama bunu aştıysanızda nasıl aştınız bilmek isterim. Şimdi tabletten pc yi kontrol eden bir program yükleyeceğiz. CLoudTouch gibi ismindeydi yanlış hatırlamıyorsam bir öneriniz vardı. Peki terminalden işlem yapılırken masaüstünde ki bilgisayarın ekranı değişmezmi ? Atıyorum bilgisayardan internet tarayıcısı açtığım zaman terminalinde ekranı otomatik değişmiyormu bunu nasıl oluyor :
bosonmez:
Ben yardımcı olabildiğim kadar anlatmaya çalışayım.
Server makinenizin Windows'unda da her bir tablet için ayrı kullanıcı tanımlayın . Mesela "tablet1" ve "tablet2" gibi. pc de kullanıcı adınızda (user) diyelim ki "kasa" olsun. Ve rdp ile bağlanırken tabletiniz için hep aynı kullanıcıyı tanımlayın. tablet 1 için tablet 1, tablet2 için tablet2 ve "kasa" kullanıcısıyla da server makinenizden "kasa" kullanıcı adıyla giriş yapın.
Bir de önemli bir nokta; Windows yüklü bir bilgisayara rdp ile birden çok bağlantı yapabilmeniz ve aynı zamanda da bağlanılan bilgisayarı kullanabilmeniz için termserv diye bir küçük program mevcut. registry ayarlarını değiştiriyor. xp sp2, sp3 ve win 7 için de mevcut.
bu programı bulup bir defaya mahsus çalıştırırsanız çok sayıda user la 1 bilgisayara bağlanabilir, hem de bağlandığınız bilgisayarı aynı anda kullanabilirsiniz.
Mehmet AKYILDIZ:
basonmez benden hızlı cevap vermiş teşekkür ederim bir kerede ben toparlama isterim.
1. Konu Aynı anda bir kaç kullanıcının bir Windows da çalışabilmesi http://sambapos.org/comment/186#comment-186 adresinden uzun zamandır paylaşılıyor. Normalde Windows Xp / 7 aynı anda sadece 1 kullanıcının çalışmasına müsade eder. Bunu aşmak için yuklarıdaki bağlantıda bahsedildiği gibi minik bir program yüklemek işi sonuçlandırır.
Ancak bu durumda bile benim tavsiyem bir XP veya Win 7 bilgisayarına max. 3 kişiyi aynı anda bağlamadıktır. 3 RDP Clientdan fazlası XP veya Win7 de sorun çıkarma ihtimali oldukça yüksektir. 3 kullanıcıdan fazlasına ihtiyaç duyduğunuzda Windows 2003 veya Windows 2008 tercih etmelisiniz.
2. Kullanıcı Mevzuu: Windows üzerinden dışarıdan başlanacak her bir RDP kullanıcısı için ayrı bir user açmak çok faydalı olacaktır.
her birinin desktoplarını kullanmaları, ayrı ayrı cache bellek kullanmaları sizin için daha verimli olacaktır.
bu işin güzel yöntemi, RDP ile bağlanacak kullanılara userlarını bir kere tanımlamak ve her tablet veya el terminali bağlandığında aynı kullanıcı ile bağlanmasıdır. Kişileri,, garsonları dert etmeye gerek yok nasıl olsa SambaPOS'a girdiklerinde herkes kendine özgü şifresini kullanarak giriş yapacaktır zaten.
Bu arada bizim Drej kullanıcısı ne zamandır forumda pasif kalmış.
neredesin Drej bak RDP soruluyor sen yoksun buralarda... :)
ardakose:
evet mehmet bey bir kavram karışması var ancak bir sorum olcak ben yanlış mı kullanıyorum bilemedim siz anlatınca. Ben ürünlerin takibinide yani içecek grubunun stok takibinide yapıyorum onuda her bir ürün için reçete ve stok oluşturdum. ürünlerin stok takibi için kolay bir yolmu var acaba?
Drej:
Herkese selamlar,
Teşekkür ederim Mehmet Bey RDP denilince hatırlanmak güzel...
Baktım yine uzak masa üstü yine gündeme gelmiş, aşağıda işletim sisteminize göre seçip yükleyebileceğiniz yamalar bulunmaktadır.
Bu yamaları yüklediğiniz anda, windows işletim sisteminiz aynı anda çok sayıda uzak masa üstü bağlantısına imkan verebilecektir.
Xp için kullanabileceğiniz yama http://www.dosya.tc/server13/bwUYZN/XP-Vista-RDP.zip.html
Win7 için kullanabileceğiniz yama http://www.dosya.tc/server13/bwUYZN/Win7-RDP.rar.html
Umarım faydalı olabilmişimdir. :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version