Author Topic: STOKLA ILGILI BIR SORU  (Read 8261 times)

marikoglu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 406
  • Bodrum Bodrummm
    • Birinci Sınıf Et ve Balık Restaurant
STOKLA ILGILI BIR SORU
« on: April 13, 2012, 06:10:42 am »
SIMDI STOK KARTLARI GIRIYORUM AMA SONRA RECETE OLUSTURACAGIM BIR TANE DENEMEK ICIN SENARYO TILSIM MARKA ROZE SARAP ANA BIRIMI : ADET HAREKET BIRIMI: KOLİ HAREKET BIRIM CARPANI 12

KARTI OLUSTUDUM FAKAT BEN SIMDI BUNU BARDAK SARAPTADA KULANIYORUM AYNI STOKTAN DUSMESI ICN NASIL BIR YOL IZLEMELIYIM ACABA YENI BIR KART ACARSAM ANA BIRIMI : CL HAREKET BIRIMI: ADET HAREKET BIRIM CARPANI 750 DIYE AYNI STOKTAN DUSYECEK SIZGE NASIL BIR YOL IZLEMELIYIM ACABA
Dünya Gecirdiğin Fırtınaların Büyüklüğü İle Değil ,Gemiyi Limana Getirip Getirmediğinle İLĞİLENİR . . . ! ! !

ardakose

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 221
Re: STOKLA ILGILI BIR SORU
« Reply #1 on: April 13, 2012, 09:11:23 am »
bi şişe den kaç bardak çıkıosa ona göre oranlıyabilirsin. bi şişeden iki bardak çıkıosa 0.5 şişe girebilirsin reçeteye
« Last Edit: April 16, 2012, 10:48:17 am by ardakose »

marikoglu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 406
  • Bodrum Bodrummm
    • Birinci Sınıf Et ve Balık Restaurant
Re: STOKLA ILGILI BIR SORU
« Reply #2 on: April 13, 2012, 09:47:42 am »
denıyecegım sımdı sen tamamını cl olarak yada yuzde olarak gır dıyorsun sanırım ama bıraz karısık kalacak durum gıbı
Dünya Gecirdiğin Fırtınaların Büyüklüğü İle Değil ,Gemiyi Limana Getirip Getirmediğinle İLĞİLENİR . . . ! ! !

Mehmet AKYILDIZ

  • Samba Team
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 299
    • SambaPOS
Re: STOKLA ILGILI BIR SORU
« Reply #3 on: April 15, 2012, 09:13:22 am »
öncelikle stok kartını doğru tanımlamışsın,
sonra arda çok güzel cevap vermiş, sizin dediğiniz gibi ikinci bir stok kartı açmayın açarsanız envanter takibini yapamazsın, 2 karttan birden takip etmen gerekir.

Eğer bu örnekteki gibi şarabınız 75 CL ise ve sen her bir kadeh satışından 15 CL ortalama veriyorsan Kadeh Reçetesine 0,2 birim yazdığında her 5 kadeh bu şaraptan sattığında 1 şişe stoktan düşecektir.

Ben sizin yerinizde olsam bu stok kartına Hareket Birimi tanımlamam çarpanı da 1 bırakırım. Böylece envanter takibi yaparken kadeh sattıklarından dolayı 21,4 şişe bu şaraptan var gibi bir değer görebilirsin, ama Hareket birimi tanımlarsan Envanter işlemlerinde Koli olarak görürsün o zaman 1,83 Koli gibi aslında çok işe yaramayan bir değer görebilirsin.
Bu durumun olası tek sıkıntılı tarafı Alım fişi eklerken olacaktır. Koli ile aldığınız ürünleri adet (şişe) olarak girmeniz gerekecektir.



marikoglu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 406
  • Bodrum Bodrummm
    • Birinci Sınıf Et ve Balık Restaurant
Re: STOKLA ILGILI BIR SORU
« Reply #4 on: April 16, 2012, 07:01:56 am »
tesekkur ederım ıkı ıslemıde denıyecegım ve hangısı uygunsa yada daha ıyı gorunuyorsa sonucunuda buradan sızlerle paylasıp tekrar fıkır ısteyecegım tesekkur ederım
Dünya Gecirdiğin Fırtınaların Büyüklüğü İle Değil ,Gemiyi Limana Getirip Getirmediğinle İLĞİLENİR . . . ! ! !

Mehmet AKYILDIZ

  • Samba Team
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 299
    • SambaPOS
Re: STOKLA ILGILI BIR SORU
« Reply #5 on: April 17, 2012, 03:04:09 pm »
Evet burada açtığınız stok kartının özelliklerini tipini ve sonuçta ortaya çıkan raporun görüntülerini de paylaşırsanız sizinle aynı tipte çalışan işletmelere daha faydalı oluruz.