Türkçe Bölümler > Yardımlaşma
stok listesi mükerrer yazım hatası
murat:
stok listeme yanlışlıkla kutu kolayı 2 kez girmişim. şimdi birini silmeye çalışıyorum. " bu stok kartını bir günsonu dökümanında kullanıldığı için silemezsiniz " uyarısı geliyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
emre:
Selamlar Murat. SambaPOS geçmişe yönelik değerlerin değişmesine neden olacak bir silme işlemine izin vermez. Burada ilgili stok kartı üzerinden maliyet hesaplamaları yapıldığı için ilgili ürün kartını silemiyoruz. Bu veri bütünlüğünü koruyabilmemiz için gerekli bir şey. Aksi takdirde rapor rakamları yanlış değerler üretebilir.
Eğer programı yeni kullanmaya başladıysan tüm hareketleri temizlemeyi düşünebilirsin. Bu durumda tüm adisyonlar ve ilgili maliyet hesapları silineceğinden stok kartını silmen mümkün olacatır.
ardakose:
sambaposta bu mümkün değil. kötü amaçlı kullanımları önlemek için bu tedbir. fazla ürün kadar ürünü ikram olarak girerek düzeltebilirsiniz. maliyet raporunda arttıracaktır maliyeti ama düzeltme için gerekli. yada gün sonu yaptıktan sonra gün sonu belgesindeki kola 24 fazlaysa onu 24 az yazıp kaydedin buda maliyeti arttırır ama başka bir yolu bildiğim kadarıyla.
murat:
kastettiğim şey o değildi, reçete düzenleyebilmek için stok kartı açıyoruz. stok listesi başlığı altında gerçekleşiyor bu işlem. "yeni stok ekle" diyerek envanterini takip ettiğimiz ürünleri buraya giriyoruz. benim sorduğum burada iki kez kutu kola stok başlığı açmışım. birini silmem gerekiyor.
murat:
knuya resim ekledim.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version