SQL server management studio yu açıyoruz.
Databases tıklayarak genişletiyoruz veri aktaracağımız veritabanına sağ tıklayarak tasks tan import datayı seçiyoruz.
Çıkan pencereye next diyoruz. Data source de microsoft exel seçiyoruz. Altındaki browse butonuna tıklayıp exel dosyamızı seçiyoruz. en altta ise exel dosyamızı hangi sürümle hazırlamışsak onu seçiyoruz.
Next diyoruz gelen sayfada 2. butona tıklıyoruz ve kullanıcı adı ve şifreyi yazoyoruz aktarılacak db adı zaten geliyor ona dokunmadan next diyoruz
1. şık seçili next diyoruz.
Sonra exeldeki sayfalar ve tablolar çıkıyor. kopyalamak istediğimiz bilgileri işaretliyoruz. işaretleyince karşılıgında yeni db deki kaydedilecek yeri geliyor doğru olarak seçip next diyoruz. eğer bir sorun varsa ünlem işareti çıkıyor zaten. uyuşmayan bilgileri gösteriyor. eğer bir sorun yoksa next diyoruz run imadeatly seçip tekrar next diyoruz. işlem tamamlanıyor.
ben birebir kendim denemedim. sambapos2 deki müşterileri sambapos3 e aktarmak için denedim ama tablo yapıları farklı olduğu için sanırım olmadı. deneyen arkadaş olup olmadığını bildirirse sevinirim.