Türkçe Bölümler > Genel Tartışma

Ticari Paket Entegrasyonu - Netsis

<< < (2/2)

rhan:

--- Quote ---iki iş yapmanın önüne geçmek için, 2-3 saatte bir çalışan bir job yazmak yeterli olacaktır. ekte gönderdiğim dosya ile;
--
Bu konuda kararsızım. Sanki ya günlük ya da anlık entegrasyon daha doğru olur gibi geliyor ama şu saate kadar böyle bir çalışma şekli ile karşılaşmadığım için kesin yorum yapamıyorum.

--- End quote ---
bu işlem trigger mantığı ile de yapılabilir, ilk uygulamayı yaptıktan sonra anlık yapmak daha dogru olacaktır.

--- Quote ---Netsis üzerinde stok kartı açtığınızda,
stok kodu, adı, grubu (çorbalar, salatalar vb.), birimi, kdv oranı, fiyatı, porsiyon bilgisi (standart normal)
reçetesi varsa reçetesi,
reçete içinde kullanılan hammadde ise bu bilgileri samba içine alabiliyorum.
---
Reçete işi göründüğünden biraz daha kompleks bir iş olabilir. Tabii ihtiyaca göre değişir ama ürün özelliği olarak tabir ettiğimiz ürünlere yapılan eklemelerin de çeşitli ürünler üzerinden reçetelere bağlı olabileceği aklınızın bir köşesinde dursun.

--- End quote ---
Reçete değişikliklerinde eklemeleri şu an dahil ediyor, miktarsal kontrol yok.

--- Quote ---Adisyon ödemesi tamamlanıp kapatıldığında ise satış irsaliyesi olarak sisteme kaydediyorum.
İrsaliye olması cari hesaplar için daha sonra faturalaştırma imkanı sağlayacak.
---
Farkeder mi bilmiyorum ama Resmi Adisyon dediğimiz bir mantık da var. Alkollü içecek içeren adisyonlar için resmi adisyon kesilmesi gerekiyor. Ayrıca fatura istendiği zaman fatura formatında çıktı ayrıca basılabiliyor. Eğer kullanıcı fatura kesme işlemini netsis üzerinden yapacaksa irsaliyelerin anlık entegre edilmesi gerek. Bir de irsaliye ile satışlar Netsis'de üretimde hesaba katılıyor mu onu merak ettim.

--- End quote ---
İrsaliye çıkışlarını topluca faturalandırabiliyorsunuz netsis de bu yüzden fatura isteniyorsa bu irsaliyeler için ayrıca faturalanabilir.
Üretim çıkışlarında satış bazında üretim yaptırılabilir (fatura + irsaliye çıkışları)

--- Quote ---Cari olmayanlar için 0 idli yani 0 kodlu cari hesaba kaydedilecek.
---
0 kodlu cari hesap ne anlama geliyor? Bunu netsis genel bir hesap kartı gibi mi gösteriyor?
.
--- End quote ---
cari kodları eşleştridiğimizi düşününce sizdeki kartı olmayan 0 nolu idye sahip cari kart oluyor,
netsis de de 0 kodlu bir cari açılması gerekecek.

bu uygulama için direk netsis ile görüşürseniz daha önce karşılaştıgınız sorunlarla karşılaşırsınız,
burada netsis çözüm ortakları ve yetkili satıcılara paslayacaktır. herhangi bir çözüm ortağı da bu konuda yardımcı olabilir.
sonuçta iş, müşterinin işini geliştirmesine yardımcı olmak.

iyi çalışmalar.

emre:
Anladım hocam :) O zaman dediğiniz gibi biraz daha ilerletin gerektiği noktalarda konuya tekrar döneriz.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version