Bu ürünü ve sayfasını bulalı 2 gün oluyor.google aramaları esnasında buldum.özelliklerine baktığımda inanılmaz ve üstüne ücretsiz olması ve yapabiliyorsan değişikliklere izin vermesi inanılmaz güzel.2 gündür incelemeye çalışıyorum.Kullanımını öğrenmeye çalışan biri olarak sorularımı garipsemez iseniz (zaten bu özellikler var diyebilirsiniz ,bilmediğime verin)
S.1)İki tane desktop pc de hizmet veriliyor.Forumda buldum,diğer makinenin data source nu anamakine olarak gösterirsek sorun çıkmıyormuş ancak caller id cihazı nasıl olacak,o zaman iki tane caller id cihazımı satın alacağız.İşletmede santral var,bu santrala baglı 4 hat var.Bu hatlar 2 adet telefona yönleniyor ve iki kişi telefonlara bakıp siparişleri alıp bilgisayara giriş yapıyor.şu anki kullanılan caller id siz olduğu için elle yazılıp müşteri listesinden seçiliyor.2 kişinin(2 pc) bu işe baktığı durumda her bir pc ye ayrı bir caller id mi takacağız veya bir pc ye caller id bağladık diyelim ,bu bağladığımız pc yede remote desktop bağlanıp gelen telefonları oradan görebilirmiyiz?
S.2) SambaPos un fatura özelliği varmı? ben göremedim.Zira müşteriler yemeklerini şirketlere fatura ettirebiliyorlar dolayısı ile şirketlere/müşterilere ait bilgilerin tutulduğu
vergi dairesi, adres bilgilerinin tutulduğu bir fonksiyon var mı?
S.3)Mutfak yapısı parçalı olduğundan(lokasyon olarak,alt üst) aynı masanın siparişi içinde kebaplar başka yazıcıya,tatlılar başka yazıcıya,içecekler başka yazıcıya ,faturalar başka yazıcıya,adisyon başka yazıcıya ..vb gideceğinden kullanılan pc ye bu yazıcılar (lokasyon uzak olduğundan-100 mt altı) ya uzun rs232 yada uzun usb portundan bağlamak istediğimizde desktop pc ye ek PCI RS232 kartları takmamız gerekmez mi? yada başka bir çözüm yolu var mı? Yazıcı sayısının çok fazla olması sonucunda bağlayacağımız makineye ek ilavelermi yapılması lazım ?
S.4) Uzun zamandır aradığım smart telefonlar ve ipad lerde de kullanılabilcek menü sistemi özellikleri varmı?müşteri ipad üzerinden menüyü görüp kendisi siapriş verecek veya android işletim sistemine sahip bir telefondan menüyü görüp sipariş verip paket servis isteyebileceği bir özellik var mı?
S.5)Mutfaktaki yazıcılar+kağıt ve takip zorluğu anlamında oraya konulabilecek dokunmatik ekran(ipad benzeri) üzerinde takip edilip çıkan ürünleri ve masaya bakan garsona mesaj olarak iletebileb bir yapı var mı?(restoranın sessizliği ve garsonun mutfak takibi açısından)
S.6) Yazılımın gerekirlerine baktığımda çok fazla özelliği olan bir donanım olması gerekmiyor.Dolayısı ile i5 bir notebook üzerinde çalıştırmanın bir zorluğu olur mu? yoksa desktop yada server mu olmalı?
S.7) forumda okudum yeni sürümde sms gönderimi olacağı konusunu ,müşteri bilgilerinde ne eposta nede cep telefonu olduğuna dair bir alan yok.telefonun kaydedildiği bir alan var dolayısı ile oraya bir script benzeri şu numaralarla başlıyorsa sms at mı diyeceğiz?
S.
zaman içerisinde müşteri ve hareketlerden dolayı veritabanın şişmesi eski kayıtların silinmesi compact yapmaya ihtiyaç var mı?
Öncelikle teşekür ederim böyle bir ürünü çıkardığınız için inanılmaz paralara satılan,ek olarak şu donanımalrla çalışır,yıllık bakım yapacağız altında inanılmaz maliyetler çıkan ürün yelpazesinde türkçe ve destekli bir ürünü bizlere ulaştırdığınız için.
Sorularım anlamzız gelebilir,forumda ara bulda diyebilirsiniz.
saygılarımla
erdem üstün..