Evet Emre Bey dogru envanterden bakınca elimde ne kadar Şişe var onu gösteriyor ama şöyle bir sorun var ben bir ürünü 70 CL'lik şişe olarak stok girişi yapıyorum ve reçeteye ürün satılırken 4 CL olarak ayarlıyorum ama satış yaptıgımda karşılaştıgım durum şu
Envanterden bakıyorum elimde 1 Şişe Votka var buraya kadar herşey normal
1. satış ve Envanterde durum 0,94 oluyor 4 CL düşmesi gerekirken 6 CL düşüş yapmış
2.satış 0,89 yapıyor 5 CL'lik bir stoktan düşüş yapıyor
3.satış 0,83 yapıyor 6 CL'lik bir stoktan düşüş yapıyor daha sonraki bütün satışlarda 6 CL üzeriden stok düşüşü yapıyor ama ben programda 4CL olarak ayarladım ?
Mesela 4,5,6 CL olarak ürünlerin çarpanlarını ayarladıgımda program stok düşüşlerini düzgün yapsada envanter kısmında bunu doğru bir şekilde gösteremiyor.
Örnegin: Votka şişesini 70 CL olarak ayarladım reçete ise 5 CL olarak gösterdim 5x14:70 ise bir şişeden 14 bardak votka çıkatabilirim programdan direk 14 adet votka satışı verdigimde envanterdeki votka durumunu 0 olarak gösteriyor güzel olması gereken bu. Ama 13 adet satış yapıp envantere baktıgımda ise elimde 0,07 votka var olarak gösteriyor halbuki burda bana 0,05 olarak göstermesi gerekmez mi
Birde Diyelim ki bir masadan bir miktar ödeme aldım ama masada hala oturanlar var ama gelip masalarını degiştirmek istediklerini söylediklerinde program o masadan daha önce bir miktar ödeme alındıgı için masanın başka bir masaya taşınmasına izin vermiyor