Mehmet bey bir önerim olacak.Forumdaki tartışma konularından-başlıklarından biri de donanım olabilir mi?
Ben çok kısa süre önce ürününüzü keşfettim,kullanmak için çeşitli fikirlere sahibim(3.versiyonumu bekleyeyim,mevcut donanımım yeterlimi,caller id nasıl olacak...vb),bunlara cevap ararken forumda gördüğüm şey genelde bu yazılımı kaldıracak ve sorun yaşatmayacak donanım neler olmalı?bu biraz paraya baglı birazda sizin gibi işin erbabı-üstadı olan kişilerden gelecek cevaplara bağlı.Yapılacak işlerin genişlemesi,müşteri çeşitliliği ve tekonolojinin çok hızlı değişmesi ile alacağımız donanımların yada kurmaya çalıştığımız yapının çok kısa sürede ömrünü yitirmemesi lazım.
Bir önceki örnekte vermiş olduğunuz windows server uzaktan bağlantıda sorun çıkarmayacaktır ancak ekstra bir lisans parası ödenmesini gerektirmeyecekmi? Ayrıca server a ayrıca terminal server için ekstra bir terminal lisansı alınması gerektirmeyecek mi?
geçen forumların birinde okumuştum.windows 7 ye en fazla 20 kullanıcı bağlanabiliyormuş.net config gibi bir komutla öğrenebiliyormuşuz.
Alacağımız donanımların içinde genelde windows 7 nin çeşitli sürümleri var dolayısı ile lisans ücreti içinde oluyor,tekrardan server lisansı için para ödememize gerek var mı diye sormak istiyorum?
birde daha önce yazmıştım,sizde dokunmatik olma özelliğinin önemli olduğunu bahsetmiştiniz? kafama yattı ancak i7 li bir desktop almaktansa bir diz üstü alsam(dokunmatikliği göz ardı etsek) ,5 kullanıcının el terminali ile bağlanacağı bir yapıda
http://www.vatanbilgisayar.com/hp-a7n31ea-dv6-6c04st-core-i7-2670qm-22ghz-8gb-750gb-dvdrw--156-2gb-hd7690m-xt-bt-w7pr/productdetails.aspx?I_ID=61441 bu makine yeni çıkaracagınız ve benimde dört gözle beklediğim v3 için yeterli olur mu?
yoksa aynı özellikte bir desktop daha mı iyi olur?zira herkes notebook lar ısınıyor,sorun yaşarsın diyorlar,gündüz 10 dan akşam ona kadar açık kalacak zira.
Bir diğer okuduğumda forumlarda genelde fatura,adisyon örnekleri,menü ayarları,çeşitliliği ile ilgili sorular ve yardımlar.
Sizler genelde bu ilşlerle uğraştığınızdan ve genelde sorunalrı bildiğinizden en genel menüleri,örnekleri setup dosyasının içine koyma şansınız olur mu(daha iyi anlaşılması açısından ve bakarak,değiştirerek kullanma açısından) yoksa zaten yeterince iş yükünüz var birde bu size ek külfet getirir mi?Yada zaten varsa ben mi farkedemedim?
Affınıza sığınarak yeni sürümle ilgili bir şey soracağım,belkide vardır.akıllı telefonlara yüklenecek(google play) bir uygulama ile telefonla sipariş verenlerin direkt bu kuracakları uygulama ile siparişlerini verebilecekleri ve bu gelen siparişlerin kasaya bakan arkadaşın önüne gelip onun onaylamsı sonucu mutfağa iletilmesi mümkünmü? diyebilrsiniz ki neden kasaya geliyorda direkt mutfaga gitmiyor.Gelen siparişin içeriği(ürün bitmiş olabilir,şu saatte gelsin diyebi,lir) ve kişinin gereçek kimliği bilindiği ve kasa tarafından onaylandıktan sonra gitmesi daha uygun gibi.
v3 ün beta versiyonunu indireceğimiz bir link var mı ,özelliklerini görme açısından.
iyi çalışmalar..