SambaPOS Forum

Türkçe Bölümler => Yardımlaşma => Topic started by: Cem on May 16, 2013, 04:37:02 pm

Title: Mutfak adisyonunda yemeklerin yapilma sirasina gore bolunmesi
Post by: Cem on May 16, 2013, 04:37:02 pm
Merhaba arkadaslar,
Baslikta anlatmak istedigimi biraz aciklayayim.

Restaurantimizda onyemekler (starters), anayemekler(main courses) ve tatlilar (desserts) dogal olarak ayni anda yapilmiyor. Tamam, tatlilar genellikle daha sonra siparis veriliyor ama genellikle musterilerimiz onyemek ve anayemeklerini ayni anda soyluyorlar. Ama ascimizin adisyon eline gectiginde bunlari ayni anda degil once onyemekleri, daha sonra bizim onayimizla birlikte anayemekleri yapmasi gerekiyor. Bunu mutfak adisyonunda nasil ayirabiliriz. Ornegin onyemekleri gruplayip bir cizgi ile ayirip daha sonra da anayemekleri gosterebilirmiyiz mutfak adisyonunda?

Ornegin tek basina gelen musterimiz onyemek olarak ton balikli salata, ana yemek olarak da biftek soylemis olsun. Bunun mutfak adisyonunda:
========
1 ton salata
--------
1 biftek
========
olarak gorunmesi mumkun mu? Boylelikle ascimiz once salatayi hazirliyor, musteri salatasini bitirdiginde ascimiz bizden 'ana yemegi hazirlayabilirsin' isaretini alinca biftegi hazirliyor.

Bunun cozumu sadece  anabilgisayarda calisiyorsak zor olmuyor. Urun listesine '-----------' urunu ekledim. Once onyemekleri yazip '-------' dugmesine basiyorum ve daha sonra ana yemekleri yaziyorum. Yine urun listesine ekledigim 'ana yemekleri hazirla' dugmesine basinca da mutfak ana yemekleri hazirlamaya basliyor. Ama sorun el terminaliyle calisirken cikiyor. 4-5 kisilik masaya gidince herkesten tek tek siparis (onyemekleri ve ana yemekleri ayni anda) aldiginiz icin '-----' dugmesini kullanma sansimiz kalmiyor.

Yardimlarinizi bekliyorum,
Simdiden tesekkurler,
Cem
Title: Re: Mutfak adisyonunda yemeklerin yapilma sirasina gore bolunmesi
Post by: marikoglu on May 17, 2013, 02:33:06 am
sanırım bu senın ısıne yarıyacaktır dıye tahmın edıyorum . sen kendı ıstegıne gore cogaltabılır azalta bılır ısımlerı degıstıre bılırsın kolay gelsın


http://www.sambapos.org/docs/doku.php/tr/tips/bir_kerede_toplu_siparis_alip_gruplandirarak_mutfaga_gonderme_ve_ayri_ayri_marslama (http://www.sambapos.org/docs/doku.php/tr/tips/bir_kerede_toplu_siparis_alip_gruplandirarak_mutfaga_gonderme_ve_ayri_ayri_marslama)
Title: Re: Mutfak adisyonunda yemeklerin yapilma sirasina gore bolunmesi
Post by: Cem on May 17, 2013, 03:38:40 am
Sevgili marikoglu arkadasim, gercekten cok tesekkur ederim. Kendi basima cozmek icin baya bi ugrastim ama cozum bulamamistim. Gonderdin link tum sorularimi cevapladi.
Title: Re: Mutfak adisyonunda yemeklerin yapilma sirasina gore bolunmesi
Post by: Cem on May 21, 2013, 12:58:36 pm
Arkadaslar ben linke soyle bi goz gezdirmistim ve aradigimi buldum zannetmistim ama hala bazi sikintilarim var.
Linkte anlatildigi gibi yapiyorum herseyi ama sonuc tam otomatik olmuyor. Yani siparis alirken  her urune tek tek benim bolum atamam gerekiyor. Ben ise en basta her urun icin bir baslangic bolumu atanmis olsun istiyorum.
Soyle soyleyeyim suan restaurant kisminda 7 tane menu kategorisi oldugunu farzedelim;

Corbalar
Salatalar
Mezeler
Etler
Baliklar
Pizzalar
Makarnalar

Benim yapmak istedigim corba salata ve mezeler icerisindeki tum urunlerin otomatik olarak 'onyemek', etler baliklar pizzalar ve makarnalardan secilecek her urunun ise 'ana yemekler' olarak bolumlenmesi.

Yardimlarinizi bekliyorum
Title: Re: Mutfak adisyonunda yemeklerin yapilma sirasina gore bolunmesi
Post by: marikoglu on May 21, 2013, 02:24:47 pm
SIKINTILI OLMASINMI CHEPYUCEL KARDES FARZ EDELIM SENARYO SOLE OLSUN . 4 mısafırın geldı ve 2 ana yemek 1 tavuk salata ve bırde corba ıstedı ve 4 urunude beraber ıstedıler otomatık olursa bunu duzeltme sansın olmayacaktır . tabı bu kısısel fıkrımdır ama olabılıyormu sanırım olur ama bıraz profesyonel bır cevap olacak sanırım sanırım emre ve mehmet bey sana konu ıle ılgılı gerı doneceklerdır  zıra yenılemek ıstıyorum bu bıraz karmasa yaratabılır teorı ıle pratık bıraz farklı ıslıyor herzaman ama emınım sen bunları hesaplamıssındır . top ustadlarda .
Title: Re: Mutfak adisyonunda yemeklerin yapilma sirasina gore bolunmesi
Post by: Cem on May 21, 2013, 04:07:02 pm
Evet marikoglu (hocam isim neydi senin, boyle cok dallas gibi olduk; sayin marikoglu, sevgili hepyucel seklinde  :D  , ben cem buarada :)  )

Neyse  konuya doneyim, dedigin dogrudur, verdigin senaryodaki durum zaten cokca karsilastigimiz bi durum. Bu gibi durumlarla karsilastigimizda http://www.sambapos.org/docs/doku.php/tr/tips/bir_kerede_toplu_siparis_alip_gruplandirarak_mutfaga_gonderme_ve_ayri_ayri_marslama  linki yardimiyla olusturdugumuz 'bolumler' cok isimize yariyo. Ama oncelikle her urunun bolumu tanimli olsa, sadece eger senaryoda soyledigin gibi sapmalarda bu 'bolumler' adisyon etiketini kullansak diyorum.

Aslinda isin asli su, sambapos ile tanisali henuz 1 hafta 10gun oldu. Henuz programi ogrenme asamasindayim. Halen kullanmakta oldugumuz programin aliskin oldugum ozelliklerini sambapos da da uygulayabilirmiyim onu deniyorum. Yukarida anlattigim ozellik de bunlardan biri. Ozelllikle buyuk ve herkesin hem onyemek hem anayemek yedigi gruplarda siparisin el terminaline seri bi sekilde girilmesine yariyor.

gorusmek uzere
Title: Re: Mutfak adisyonunda yemeklerin yapilma sirasina gore bolunmesi
Post by: marikoglu on May 22, 2013, 03:19:41 pm
cem tanıstıgımıza memnun oldum benımde adım ( Münir ARIKOĞLU ) kulanıcı adımda adımın soyadımın kısaltımıdır . zıra dedıgım gıbı sordugun soru bıraz uzmalık sorusu emınım emre beyle mehmet bey konuya yakın zamanda cevap yazacaklardır .
Title: Re: Mutfak adisyonunda yemeklerin yapilma sirasina gore bolunmesi
Post by: Cem on May 22, 2013, 05:43:26 pm
Tesekkurler Munir,
Emre ve/veya Mehmet Bey'den gelecek haberleri bekliyorum...
Title: Re: Mutfak adisyonunda yemeklerin yapilma sirasina gore bolunmesi
Post by: Cem on May 29, 2013, 08:48:38 am
Emre ve Mehmet arkadaslar. Yukarida bahsettigimiz gibi urunlere onceden sabit bolum tanimlayip gerektigi zamanda 'bolumler' adisyon etiketi ile bunu degistirmek mumkun mu?