SambaPOS Forum
Türkçe Bölümler => Yardımlaşma => Topic started by: marikoglu on April 13, 2012, 06:10:42 am
-
SIMDI STOK KARTLARI GIRIYORUM AMA SONRA RECETE OLUSTURACAGIM BIR TANE DENEMEK ICIN SENARYO TILSIM MARKA ROZE SARAP ANA BIRIMI : ADET HAREKET BIRIMI: KOLİ HAREKET BIRIM CARPANI 12
KARTI OLUSTUDUM FAKAT BEN SIMDI BUNU BARDAK SARAPTADA KULANIYORUM AYNI STOKTAN DUSMESI ICN NASIL BIR YOL IZLEMELIYIM ACABA YENI BIR KART ACARSAM ANA BIRIMI : CL HAREKET BIRIMI: ADET HAREKET BIRIM CARPANI 750 DIYE AYNI STOKTAN DUSYECEK SIZGE NASIL BIR YOL IZLEMELIYIM ACABA
-
bi şişe den kaç bardak çıkıosa ona göre oranlıyabilirsin. bi şişeden iki bardak çıkıosa 0.5 şişe girebilirsin reçeteye
-
denıyecegım sımdı sen tamamını cl olarak yada yuzde olarak gır dıyorsun sanırım ama bıraz karısık kalacak durum gıbı
-
öncelikle stok kartını doğru tanımlamışsın,
sonra arda çok güzel cevap vermiş, sizin dediğiniz gibi ikinci bir stok kartı açmayın açarsanız envanter takibini yapamazsın, 2 karttan birden takip etmen gerekir.
Eğer bu örnekteki gibi şarabınız 75 CL ise ve sen her bir kadeh satışından 15 CL ortalama veriyorsan Kadeh Reçetesine 0,2 birim yazdığında her 5 kadeh bu şaraptan sattığında 1 şişe stoktan düşecektir.
Ben sizin yerinizde olsam bu stok kartına Hareket Birimi tanımlamam çarpanı da 1 bırakırım. Böylece envanter takibi yaparken kadeh sattıklarından dolayı 21,4 şişe bu şaraptan var gibi bir değer görebilirsin, ama Hareket birimi tanımlarsan Envanter işlemlerinde Koli olarak görürsün o zaman 1,83 Koli gibi aslında çok işe yaramayan bir değer görebilirsin.
Bu durumun olası tek sıkıntılı tarafı Alım fişi eklerken olacaktır. Koli ile aldığınız ürünleri adet (şişe) olarak girmeniz gerekecektir.
-
tesekkur ederım ıkı ıslemıde denıyecegım ve hangısı uygunsa yada daha ıyı gorunuyorsa sonucunuda buradan sızlerle paylasıp tekrar fıkır ısteyecegım tesekkur ederım
-
Evet burada açtığınız stok kartının özelliklerini tipini ve sonuçta ortaya çıkan raporun görüntülerini de paylaşırsanız sizinle aynı tipte çalışan işletmelere daha faydalı oluruz.