SambaPOS Forum
Türkçe Bölümler => Yardımlaşma => Topic started by: bulent1986 on June 24, 2012, 04:58:03 pm
-
Merhaba... benim sorum sambaposu 3 4 şubeli bi işletmeye kurup tek bi serverdan kontrolü ve kullanımı yapılabilirmi acaba?
-
tabiki yapılabilir ama ben denemediğim için detayları bilmiyorum. ancak merkezdeki şubede statik ip olmalı sanırım.
-
arda sanırım onu v3 dusunuyorlardı galıba suan desteklemıyor dıye bılıyordum sankı
-
Hadi ya :( V3 ne zaman çıkar oda belirsizdir...
-
sanırım bır muamma suan ıcın ama uzerınde cok calısıyor emrede mehmet beyde dıye bılıyorum kesın bısey dıyemıyorum
-
SQL Server kullanan her program teoride internet bağlantısı ile merkezi bir SQL sunucusuna bağlanarak çalışabilir.
İkinci olarak yine merkezi bir sunucuya RDP ile bağlanarak çalışma da yapılabilir. Günümüzde holding düzeyinde birçok şirket ülke çapında kullandıkları ERP sistemlerini bu şekilde kullanıyorlar.
Elbette her iki durumda da sistemin iyi bir bağlantı ve sunucu üzerinde çalışması gerekiyor.
V3 sürümünde çok şubeli çalışma konusuna eğileceğiz ancak burada yapacağımız şey olduğu gibi tüm adisyon ve ödeme bilgilerinin merkezi bir sunucuya senkronize edilmesi ve tek tüm şubelere ait verinin tek bir yerde birleştirilip kullanılması şeklinde bir yapı olmayacak. Bu tür kurgular kulağa hoş gelse de aslında çok kısıtlayıcı sistemlerdir ve genellikle çok sayıda şubesi olan ve şubelere ürünler veya fiyatlar ile ilgili hiç bir inisiyatif vermek istemeyen yerler için mantıklı çözümlerdir. Eğer hem senkronize çalışmak hem de şubelere istediği gibi ürün tanımlamak, fiyat belirlemek imkanı sağlamak hem de bunu anlık yapmak istersek bu tür bir sistemin maliyeti yüksek olur. Yani Bülent dostumuzun söylediği gibi tek bir serverdan kontol ve kullanım sağlamak dediğimizde bu ilk düşünüldüğünden çok daha geniş kapsamlı bir konu aslında.
Bizim düşündüğümüz sistem daha çok işletme için gerektiği kadar veriyi senkronize edebilmek ile ilgili. Örneğin şubeler sadece müşteri bilgileri ile ilgili kısmı ortak kullanmak isteyebilirler veya sadece satış, tahsilat ve stok durumu bilgilerinin tek bir rapor altında toplanması işletme için yeterli olabilir. Sistemi basit anlamdaki veri toplama ihtiyaçlarını düşük maliyetli bir şekilde karşılayabilecek şekilde kurgular ve ortak promosyon sistemi, ortak stok seviye takibi gibi hedefe yönelik modüller geliştirerek hareket edersek daha başarılı olabileceğimizi düşünüyorum.