Evet gece gece bir SambaPOS aksiyonuna daha şahit oluyoruz
Yine bana uyku yok anlaşılan. Şimdi anlatması bile zor bir konu. Bir de bunu yapması var. Hadi yaptık diyelim bir de nasıl yapıldığını anlatması var.
Şimdi Arda'nın çok güzel örneklediği şekilde pizza siparişini pizza yazıcısına, diğer siparişleri de mutfak yazıcısına yönlendirmek mümkün. Ancak Hilmi hocam diyor ki buraya kadar tamam da eğer her iki tür siparişten birden olursa her iki yazıcıdan da
bütün siparişleri yazdırsın. Böylece pizza ustası mutfaktan sipariş gideceğini bilsin kendini ona göre ayarlasın. Mutfak da pizza gideceğini bilsin ayarlamasını yapsın. Her durumda siparişleri her iki yazıcıya da göndermek mümkün ama bu durumda da eğer pizza siparişi yoksa pizza yazcısından mutfak siparişinin çıkması gereksiz sarfiyata neden olacak. Hadi sarfiyat neyse işleri de karıştıracak.
Böyle birşey yapabilecek bir program yazmayı başaran var mı bilemiyorum...
Ama tabiiki SambaPOS ile herşey mümkün olduğu için şartları biraz zorladım. Aslında V3 ile yapması çok daha kolay ama biraz kurallar ve eylemlerle oynarak Mustafa'nın önerisi başta olmak üzere herkesin ortaya attığı fikirleri birleştirdim. Sonuçta istenen şekilde çalıştırabildim.
Gece geç saat olduğu için ayarları adım adım anlatamayacağım. Biraz ayarlama yapmak gerekiyor. Ben default data üzerinde gerekli ayarları yaptım ve SDF dosyası olarak bu mesajın sonuna ekliyorum. Bu SDF dosyasını
restoranda kullanılmayan bir bilgisayar üzerinde açıp "Adisyon Etiketleri, Kurallar, Eylemler, Yazıcılar, Yazdırma Görevleri" olarak sırasıyla inceleyin. Buradaki kayıtları kendi tarafınızda tanımlayarak konfigürasyonu yapabilirsiniz. Ama lüften mümkünse önce kullanılmayan bir bilgisayar üzerinde deneme yapıp istediğiniz gibi çalışıp çalışmadığını test edin. Bir de özellikle
kuralları tanımlarken tanımlamaları tam olarak örnekteki sırada yapın. "Etiket Temizleme" kuralı muhakkak ilk sırada olsun.
Mantık temelde eklenen satırlara göre adisyonu doğru şekilde etiketlemek ve adisyon etiketine göre yazıcı çıktılarını göndermek şeklinde. Bende pizza tanımlı olmadığı için örnek olarak Pide grubunu yaptım. Yani program adisyonda pide siparişi varsa herşeyi pide yazıcısına gönderecek. Pide grubu dışında bir ürün varsa bir de mutfak yazıcısına gönderecek. Artı olarak eski adisyonlara yeni siparişler eklendiğinde de etikletleri temizleyip yeni siparişlerin doğru şekilde gönderilmesini sağlayacak.
Buna ek olarak mutfak çıktılarında ürünleri ürün grubuna ya da ürün kartındaki etikete göre gruplandırma özelliğini açabilirsiniz. Bu sayede ilgili siparişler ne sırada alınırsa alınsın okuması daha kolay olacaktır. Forumda aratırsanız daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Şimdi gelelim en önemli noktaya. Aslında bu ayarlama sizi biraz rahatlatacak ama bence yine de probleminizin tam olarak çözümü değil. V3 ile gelecek olan mutfak monitörü özelliği tam olarak sıkıntıyı gidermenizi sağlayacak çünkü her iki bölüm tüm siparişleri bekleyen / hazırlanan / servis edilen şeklinde takip edebilecek.
Bu konuya ilgi gösteren herkese çok teşekkürler. Bu kadar ilgi görmese sanırım çözüm bulamayacaktık.