Mehmet bey öncelikle yaptıklarımı sıra ile anlatayım.
1.SQL server 2012 express i kurdum.
2.SQL Express Management Studio ile sa kullanıcısı ile baglanmayı denedim(Mixed Mode kurulumda seçilmişti).Bağlantı gerçekleşmedi.windows Firewall kapalı idi,kurulumda sorun çıkmasın diye.Bunun üzerine sizin en son yazmış olduğunuz SQL 2012 de en büyük sıkıntı dediğniz ve linkini verdiğiniz
http://www.sambapos.org/docs/doku.php/tr/dbase/sql_server_2012_uzak_baglantilar_nasil_acilir sayfada denilenleri yaptım ,ve Management Studio ile sa kullanıcısı ile baglanmayı başardım.
3.Samba 2 yi kurdum.Yerel ayarlardan data source=localhost\SQLEXPRESS yazarak windows 8 üzerinde çalıştığını gördüm.Açılıştaki sürüm yanında 2.99 SQ gördüm.
4.Management Studio ile tablolara baktım oluşmuş.
5.Windows 8 de bir kullanıcı (A1) açtım.User ve Remote destop gruba üye yaptım.A1 ile kullanıcısı ile windows u açtım.
6.sizin daha önce vermiş olduğunuz komutu run da shell:startup çalıştırdım ve belirttiğiniz üzere kısa yolu oluşturdum.
7.Tabletten rdp ile bağlanmak istediğimde(A1 kullanıcı ve şifre aynı) hata verdi.Nedir diye bakarken windows firewall da uzak masaüstü kurallarının olduğunu ve disable olduğunu görüp onu enable ettim.
8.bu sefer uzak baglantı gerçekleşti,ancak başlangıça koyduğumuz kısa yol çalışmadı.
9.Bul dan samba nın exe sini bulup çalıştırdım fakat A1 kullanıcısı ile giriş olmuyor,admin standart şifre ile giriş yapıyor ve sürüm numarasının sonunda TX var.
10.Yerel ayarlara girdiğimde c:\user\A1.............................. sanlki kendi c sinde bir samaba kurulmuş ve orda text den çalışıyor gibi.
11.Bende gittim orayı data source=ERDEM-PC\SQLEXPRESS adını vererek orayı değiştirdim.Ancak daha önceki veritabanına bağlanılamıyor hatasını verdi.
Şimdilik bu durumdayım,uğraşmaya devam edeceğim.Sorun/Sonuç aldıkça yazarım.
Yardımlarınız için teşekürler. Özellikle en büyük sıkıntı dediğiniz link.(işin ilginci o dökümanı görmüş fakat dışarıdan SQL e neden bağlantı kurulsun ki,zaten onu uygulama hallediyor diye yorumda bulunmuştum)
iyi akşamlar...
12.Mehmet bey akşam olmamasının sebebi şu imiş.Ben yerel ayarlarda data source=localhost\SQLEXPRESS; yazmıştım.Management Studio ile ve sa kullanıcısı ile test ettim,çalışmıştı.Dolayısı ile data source bu şekilde yazıp bırakmıştım.Bu sabah nedenleri üzerinde uğraşırken A1 kullanıcısı ile bağlanıp run as administrator dedidiğimde baktım veritabanı ile çalışıyor,demekki bir yetki problemi var deyip,sizin yazdıklarınızı bir kez daha okudum.ve sonunda sizin yazmış olduğunuz 2.madde tam da bu durumu özetliyor.
2. Win 8 etanımladığın kullanıcıların SQL Express' e Login olabilme izinleri var mı? Eğer yoksa bunlara izin verme ile uğraşma; SQL kurulumu sırasında tanımladığın (Mixed modu seçtiğini varsayıyorum) "sa" kullanıcısını ve onun şifresini connection string e yazarak çalıştır. Yani ; data source=data source=localhost\SQLEXPRESS; user id=sa; password=samba.1234; --- password'u başka bir şey verdiysen onu yazacaksın.
Eğer SQL kurulumu sırasında Mixed mod seçmediysen Management Studio ile SambaPOS veritabanına her bir kullanıcı için teker teker yetki vermen gerekecektir.
data source ayarlarını değiştirp kullanıcı ve şifreli halini yazıp yeniden başlatınca durum halloldu.
13.Şimdi bağlanır bağlanma sambapos çalışmasına bakacağım.shell:startup olarak söylemiş odluğunuz şeyi yaptım ancak olmadı.Araştırmaya/kurcalamaya devam.
14.Mehmet bey samba market tarafı ile uğraşıyormusunuz? bilginiz var ise caller id cihazı gelecekmiş geldimi? geldi ise alıp caller id testinide halletmek istiyorum.
iyi çalışmalar...