Aslında konu son derece kolay olduğu içimn böyle bir döküman hazırlama önceliği düşük olmuştur.
Ben sana adım adım yapman gerekenleri anlatayım o zaman.
1.
1 adet Hizmet Şablonu tanımlarsın.
Adına Hizmet Ekle dersin,Adisyon Oranı Tıutarında yı seçersin ve Oran kısmına yapmak istediğin Bindirim oranını yazarsın.
2.
Bir tane Adisyon Etiketi tanımlarsın
Adına Hizmet dersin, Alt Etiket olarakda 1 tane Hizmet Ekle yazarsın.
3.
Departmanlardan Bu eklediğin Adisyon Etiketini Adisyon Etiketleri alanına ekleyerek aktif duruma getirirsin.
4.
Bit adet Eylem tanımlarsın,
Eylem adına : Adisyona Hizmet Ekle yazarsın,
Eylem Tipi olarak; Adsyona Hizmet Ekle eylemini seçersin,
Hizmet Şablonu kısmında 1. adoımda tanımladığın Hizmet Şablonunu seçer ve Tutar kısmına da Hizmet Şablonu içinde tanımladığın % cinsinden oranı yazarsın. Örn:10
5.
Bir adet Kural eklersin.
Kuralın adını yazdıktan sonra, Olay Adına Adisyon Etketi Seçildiğinde kuralını seçersin.
Etiket Adına Hizmet (Adisyon etiketini seçersin)
Etiket Değerine ise elle adisyon etiketine verdiğin değeri yazarsın Örn. Hizmet Ekle
Altta yer alan Eylemler kısmında Eylem Seç linkine tıklar, Adisyona Hizmet Ekle olarak hazırladığın Eylemi seçersin.
Bu tanımlamaları yaptıktan sonra Programı kapatıp açarsın ve Adisyon ekranında sol sütunda bir Hizmet butonu olur. Adisyona istediğin zaman bu butona tıklayarak istediğin oranda bindirim yapmayı sağlamış olursun.
2. Konu ile ilgili olarak;
Bu aslında yapılabilen bir durum. Malüm SambaPOS yapılan tüm satışları istediğiniz zaman aralığında CSV rapor olarak export edebilmekte.
Rapor bu şekilde dışarı alındıktan sonra Excel'de tam olarak isteğinizi PİVOT Rapor olarak alabilirsiniz.
Bununla ilgili benzer bir örnek yapmıştık,
Kişi Sayısı Kadar Ürün Ekleme adresinde anlattığımız örnek gibi örnekleri çoğaltarak tam olarak isteklerinizi yapabilirsiniz.
Tedarikçi modülü; Buna gelene kadar yapmayı planladığımız o kadar çok mesele varki..
Finans modülü için önce birazcık SambaPOS V3 ü inceleyin, eğer Finans'tan kastınız Hesaplar, Stok vb ise ne ala, ama Banka, Çek Senet, Perdonel Puantajı, Kredi Kartı komisyon hesapları ise onu işi o olan programlar yapsın. Biz Konuk ağırlamacılığımızı iyi yapalım.