Detaylı cevabınız için ,özellikle de cevap verdiğiniz için çok teşekür ederim.Uzun zamandır bekliyorum bu sorunumu çözmek için. Genel olarak mevcut durumu,yapılacakları ve yapılmasını beklediğiniz durumları aktarmışsınız.Bu siteyi,ürünü ve sizleri bulduğumda çok şaşırdığımı ve sektörde bir çok kişinin kazanç kapısı olarak gördüğü bir yapının saglam temellerini atıp bunun için çaba sarfetmeniz inanılmaz ,takdire şayan bir durum. Bu bir ekip işi,finansman işi,ideal işi,bilgi işi ve en önemlisi yapılan işin öneminin kavranıp gerekli desteğin bulunup sürdürülebilirliği işi.
Forumda sorunuma çözüm ararken sizin yazılarınızda hep şunu tespit ettim(eleştirmek anlamında kullanmıyorum),bir takım destek,geliştirim,anlatım,döküman hazırlama,belki pazarlama(karşılıksız)..vb konularda beklelerinizin olduğu ve bunlar olmadıkçada canınızın sıkılıdığı yolunda bir kanım var.Üstüne üstlük bir takım resmi şikayetler ve bunlarla uğraşmak zorunda kalmanız,Gerçekten zor .Bu yola girdiğinizde belkide bunları hiç düşünmediniz.Belkide şu an için size en kolay kod yazmak geliyordur.
Haklısınız yerden göğe kadar.
Ben kendi adıma ne yapabilirim diye düşündüğümde,çevremdeki bu sektörde olan kişilere anlatıyorum,bazılarına kurup gösteriyorum, inanılmaz paralar ödenip alınınan, bir çok kullanılmayan özelliğine ödenmiş inanılmaz paraların nereye gittiği belli olmayan ve bir sefer işletmeye girsinde allah kerim denilen, inanılmaz göz boyamaların olduğu pazarlamak için müşterinin ve semtin yapısına uyğun kişilerin gelip bilmedikleri ürünü anlatmaları..vb bir çok yapının yanında sizin göz nuru ürününüzü gördüklerinde inanamıyorlar ve hemen neden parasız veriyorlar,neden diye önce sormaya başlıyorlar. ikinci soruları şu bir kaç işletmede gördüm ,yıllık bakım anlşaması adı altında yıllarca haraca baglanmış ve başka bir ürün buraya girerse ne yaparım kaygısı yaşayan kişiler var.
Bir tanıdığım yere sizin ürünü söylediğimde daha önce duymadığım bir durum oluştu.Ben o ürünü biliyorum,bir tek gencin yazdığı bir şey yarın adam ben yapmıyorum,sıkıldım,askere gittim,çocugumla ilgileniyorum derse ne yaparım,şimdi bu kullandığımda sorun oluştuğunda arıyorum hemen bağlanıp sorunu hallediyorlar,olmuyor taksiye atlayıp geliyor.Peki kaç para ödüyorsun dediğimde yıllık 150$,taksi ile gelirse para bana ait diyor.Muhtemelen daha önce birileri okumuş bunları.Kızmıyorum,teknolojiyi bile olmayan ,ekmeğini ve geçimini bu yaptığı işten çıkaran kişilerin bunu böyle düşünmeleri aslında normal.
Peki ne yapılabilir,onların kullandıkları-alışkın oldukları yapının basit ,anlaşılır ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde onlara gösterip yaygınlaştırdıkça korkularını atacaklar. Kendi durumumuz içinde aynı,yıllık bakım anlaşması geçiyor ve sambapos u bir an önce devreye almak istiyorum,ancak paket servis olayını çözemediğim için (aşina olunan,bildikleri şekilde kullandırmadığım için) geçemiyorum.
Ama bugün ama yarın geçeceğim.İnşallah şu paket sipariş listelenmesini bir an önce yaparsınız da,bir an önce geçerim.Gerçi var diyorsunuz,herhalde sadece nasıl yapılacağını örnekleyip anlatacaksınız.
Ben sizden açık ve net olarak ne yapılmasını istiyorsanız madde madde yazıp bunları yapacak nitelikte olan kişilerin yapmasını beklemek olacaktır.
Şimdi ben sizin projenizde ne yapabilirim.Çevremdeki kişilere ücretsiz olduğunu,yazılımın bir çok ihtiyaca çok sağlam şekilde cevap verdiğini anlatmaya çalışıyorum.Yazılıma ,proje ye hakim olan siz olduğunuz için içinde olan bir özelliği bile yapamıyoruz ve dolayısı ile sizin üzerinize yük biniyor.
Ama diğer tarafta ticari kazançları olduğu için pazarlama yapıp,işletmenin yapısına ve semtine göre bir öğleden sonra gelip 1250-1500$ paket yazılım satıp giden ve yıllık 150$ bakım deyip internet üzerinden bağlanıp sorunu çözen ve bu şekilde iş yapan kişler mevcut.
Paket veya garsondan gelen siparişleri mutfakta bir ekranda listeleyip gösterecek bir şey için istanbulda kullandığımız yazılımın temsilcisini aradığımda tamam halledriz dedi,bende fikir almak amaçlı aradığımı belirttiğim halde ertesi gün bir kızla bir oğlan gelip hemn ürün satma derdine düştüler.
Sizin ticari anlamda bundan kazancınız yok. Geçen google da pos yazılımı android yazdığımda bir prezeria diye bir firma çıktı,türkiyenin ilk pos yazılımı ipad ler için diye. Teknolojiden anlamayan bir çok işletmeye gidip bunları söylediklerini anlamıyorlar,ancak yarıştan kopmamak adına inanılmaz paralar ödüyorlar.Pazarlama taktikleri bizlere neler aldırmıyor ki?
Daha öncede yazdığım ve bir çok kişinin forumda yazdığı istekler mevcut.Bunlar bir çok ürün için geçerli olan meraklandırma ve teknolojik yeniliklerin kullanılarak kişilerin satın alınma duygularını harakete geçirme özelliği.
Bunca alt yapıyı kuran ve buna emek veren sizler kullanıcının hoşuna giden ve meraklandıran uygulamalarımı yazamayacak.
Diyeceksiniz ki henüz onlara vakit var alt yapı sağlam olsun,doğru ancak benim kendi açımdan yıllık anlaşmamı yaptığımda ,o kadar parayı verdiğimde 1 yıl daha deyip yeni bir ürün aramıyacağım.Nasılsa kullanıyorum deyip işin ucunu bırakacağım.
Emre bey bu proje için ne yapabilirim.Maddeler halinde yazabilirseniz,ve niteliğimde buna uygun olursa elimden geleni yapmaya hazırım.
Karşılığı ve kazancı olmayan ve tamamen idealler üzerinden yürüyen projeye nasıl katkıda bulunabilirim.
Sorunlarımı ve ihtiyaçlarımı yazmak,kullanmış olduğum yazılımlar ile sambapos arasındakileri anlatarak katkıda bulunduğumu düşünerek yazıyorum.
- Tablet için menü gösterimi(işyerinde)
- cep telefonundan siapriş için android,ios uygulama
- Mutfak ekranı
- Web sitesi-sambapos entegresi
şu anda bu projeyi teknolojik anlamda uçurur diye düşünüyorum.
Kişisel olarakta var olduğunu söylediğiniz paketci durumu listelenmesi ile ilgili somut örnek rica ediyorum
saygılarımla