Tamam çok iyi anlaşıldı mesele. Sıkıntı silmek istediğiniz kart üzerinden maliyet hesaplaması yapılmış olmasından kaynaklanıyor. Biz SambaPOS'da "hareketli, ağırlıklı ortalama maliyet" yöntemini kullanıyoruz. Hareketli hesaplama yönteminde hesaplamalar geçmişte oluşan hareketlerin ortalamaları üzerinden hesaplanarak bu güne geldiği için eski hesaplarda değişikliğe neden olacak bir silme işlemine izin vermiyoruz. Bu tamamen programın hesapladığı rakamlara güven sağlayabilmek için ve olası yanılgıların önüne geçmek için verdiğimiz bir karar. Şöyle düşünün. Bir kıyma stok kartınız vardı. Birkaç ay program dönerin, kebabın maliyetini buna göre hesapladı. Sonra bir nedenle bu kartı sildik. Bir daha doğru kebap maliyeti tutturma ihtimalimiz var mı?
Eğer aklınıza bu türlü bir soru gelirse evet buna izin veren programlar var. Buna ben de hayret ediyorum. "Ben vazgeçtim artık stok kartını silmek istiyorum" diyebildiğiniz bir program ile doğru maliyet tutturmak kesinlikle mümkün değil. Böyle bir işlem sonrasında bırakın geçmişi, gelecekteki maliyet rakamları da yanlış olacaktır. Ha bu yanlışlığı kim farkediyor o da ayrı bir konu
Kalemle kağıtla sağlaması yapılamadığı için programa güven duymak gerekli. "Bizim işletme maliyet takibine uygun değil" lafını çok duyuyoruz çünkü çoğu işletme hayali rakamlarla uğraşmaktansa maliyet takibi yapmaktan vazgeçiyor. Koskoca programlar hata yapmayacağına göre problemi kendi işletmesinde görüyor insanlar. Konu finans olunca bazı kuralların olması gerekli.
En iyi çözüm Adisyonları sıfırlamak isteyeceğiniz güne kadar öylece bırakmak. Belki kart adını değiştirerek normal kola kartı ile karışmasını engellemek isteyebilirsiniz.
Problem aynı isimde başka bir stok kartı olduğunu farketmemenizden kaynaklanıyor.
Sanırım aynı isimde stok kartı açıldığında bir uyarı versek veya buna hiç izin vermesek daha doğru olur diye düşünüyorum.
Teşekkür ederiz.