Author Topic: Bir kerede toplu sipariş alıp gruplandırarak Mutfağa gönderme ve Ayrı Marşlama  (Read 19860 times)

Mehmet AKYILDIZ

  • Samba Team
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 299
    • SambaPOS
Aşağıdaki adreste yayınladığımız eğitim dökümanı hakkındaki sorularınızı bu başlık altında cevaplandırabilirim...

http://doc.sambapos.org/doku.php/tr/tips/bir_kerede_toplu_siparis_alip_gruplandirarak_mutfaga_gonderme_ve_ayri_ayri_marslama

Mehmet AKYILDIZ

  • Samba Team
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 299
    • SambaPOS
İlk soruyu ben kendi kendime sorayım,

Burada anlatılan yöntemi kullanarak, bir masada oturan farklı kişilerin siparişleri de bu şekilde etiketlenerek masada oturan herkesin siparişleri ayrı ayrı takip edilebilir mi?

Mehmet AKYILDIZ

  • Samba Team
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 299
    • SambaPOS
Tabiki yapılabilir,
tek fark Adisyon Etikerinde yemek bölümleri değil, kullanılabilecek sandalyeleri alt etiket olarak tanımlamak.

Daha sonra sipariş alırken adisyon etiketi seçilerek 1. sandalye şeçilip siparişi alınıri sonra 2. ve 3. sandalyeler seçilerek siparişleri alınabilir.

marikoglu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 406
  • Bodrum Bodrummm
    • Birinci Sınıf Et ve Balık Restaurant
mehmet bey verdıgınız yol harıtası uzerınden ADIM . 3 e kadar geldım fakat bende ne menunun sol kısmında bır bolumler dıye buton cıktı nede mezeler kısmı gorunur durumda ne sıparıste nede ekranda acaba programdan dolayı guncellemeden kaynaklı bır farklılık olma ıhtımalı nedır acaba
Dünya Gecirdiğin Fırtınaların Büyüklüğü İle Değil ,Gemiyi Limana Getirip Getirmediğinle İLĞİLENİR . . . ! ! !

Mehmet AKYILDIZ

  • Samba Team
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 299
    • SambaPOS
Adisyonun Solunda görünmesini için eklediğimiz buton aslında bir Adisyon Etiketidir.
Siz etiketi tanımladıktan sonra http://doc.sambapos.org/doku.php/tr/tips/bir_kerede_toplu_siparis_alip_gruplandirarak_mutfaga_gonderme_ve_ayri_ayri_marslama#adisyon_etikerinin_adisyon_icerisindeki_satirlara_atanmasi adresinin hemen üstünde yer alan;
Etiketi tanımladıktan sonra, bu etiketinin aktif olabilmesi için, kullanmak istediğimiz Departman'da Adisyon etiketleri alanına seçiyoruz.  kısmını atlamışssınız.

tanımladığınız adisyon etiketlerini kullanmak istediğiniz departmanda seçmeniz, sonra Logout - Login olmanız lazım.

Ondan sonra çalışacaktır.

marikoglu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 406
  • Bodrum Bodrummm
    • Birinci Sınıf Et ve Balık Restaurant
sanırım bu hatayı yapmıs olabılırım tekrar denıyecegım
Dünya Gecirdiğin Fırtınaların Büyüklüğü İle Değil ,Gemiyi Limana Getirip Getirmediğinle İLĞİLENİR . . . ! ! !

Mehmet AKYILDIZ

  • Samba Team
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 299
    • SambaPOS
Sonuclari bizimle de paylasabilirseniz cok memnun oluruz...

marikoglu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 406
  • Bodrum Bodrummm
    • Birinci Sınıf Et ve Balık Restaurant
MEHMETBEY EVET TAMDA DEDIGINIZ GIBI ETIKETIN AKTIF OLMASI ICIN TANIMLI DEPARTMANDA EKLEME ISLEMINI YAPMAMISIM . BU KONU ILE ILGI BIR SORU SORABILIRMIYIM ACABA .
MESELA BIZ DIREK YEMEKLERE GORE BIR ATAMA ISLEMI YAPABILIRMIYIZ SIZ ORNEKLEMISSINIZ YA DURUMU MEZELER ARASICAKLAR ANAYEMEKLER VS& ONCEDEN TANIMLI MENUDE BIZ MESELA ACILI EZME SIPARISI YAZINCA PROGRAM KENDISI DIREK BIR MEZE BOLUMU ACIP ONU ORAYA EKLESE SONRA ( MASADA 4 KISI VAR FAKAT TEK TEK SIPARIS ALIYORUM YA BOLUMLERDEN ONBCE MEZEYE SONRA ARASICAKLARA SONRA ANA YEMEGE SONRA 2 KİŞİ İÇİN TEKRAR BU SIRALAMAYI BASTAN YAPMAK YERINE BIZ MENUDE MEZELER ARASICAKLAR BASLANGICLAR ANA YEMEKLER DIYE TANIMLAMALAR YAPSAK VE AKSINI BELIRTMEDIKCE BU SIRALAMA BOZULMASA BOLE BIR TANIMLAMA YAPMAMIZ MUMKUNMUDUR ACABA .

cok ozur dılıyorum caps lock acık kalmıs .
Dünya Gecirdiğin Fırtınaların Büyüklüğü İle Değil ,Gemiyi Limana Getirip Getirmediğinle İLĞİLENİR . . . ! ! !

Mehmet AKYILDIZ

  • Samba Team
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 299
    • SambaPOS
Caps Lock'un açık kalmasından mıdır yoksa başka bir sebepten mi konuyu nedense hiç anlayamadım, ama anladığım kadarıyla yardımcı olayım eğer yanlış anlamışsam, lütfen daha detaylı örnekli bir şekilde tekrar anlatın bana,

Bizim bu örnekte yaptığımız meze, ara sıcak, ana yemek gibi tanımlamalar bir alt etiket olduğundan siz onları işletmenizin tipine çalışma şekline göre istediğiniz gibi değiştirerek kullanabilirsiniz.

Siz Adisyon Etiketi olarak Meze'yi tıkladığınızda Menüdeki Meze Gruplarını otomatik açtıramazsınız.

Masada ki müşteri sayınız kadar belirli ürünleri ikram olarak veya direk satış olarak otomatik adisyona eklettirebilirsiniz. (Örn. Masaya 3 kişi geldiyse siz Kişi Adisyonunda 3'ü seçtiğinizde adisyona otomatik olarak 3 kişilik ezme, 3 haydari, 3 boş kadeh, 3 dilim peynir ekletebilirsiniz.)

Adisyon etiketlerinde istediğiniz sırayı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Benim anladıklarım bu kadar maalesef, içimden bir ses farklı sorulara cevap vermişim gibi geliyor, ama biraz daha detaylı anlatabilirsen yardımcı olabilirim.

marikoglu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 406
  • Bodrum Bodrummm
    • Birinci Sınıf Et ve Balık Restaurant
mehmet bey menuyu yazdım sızın burada verdıgınız yol harıtasınıda kulanarak hem marslamayı hemde meze arasıcak vs ıle ılgılı olan bolumlemelerı patım eksıksız . benım solemeye calıstıgım sey aslında bu bolumlemelerın bız secmezsek ( gercı adısyon zorunlu o nedenle bırtanede serbest ısmı ıle bolum adı ekledım ve baslangız olarak atadım ) meze yada hangısınızn arasıcak oldugunu sıstem bılmıyor benım onerım ıse

menuyu olustururken mesela zeytın yaglıları mezeler dıye alt ısımle adlandırıp nezaman zeytın yaglı menusunden bır sıparıs aldıgımızda onu mezeler alt ısmı ıle sıstem kendı kendıne gereklı yerde toplasa yada kuzu sıs urununun alt adını ana yemekler olarak eklesek ve ızgaralar menusunden nezaman kuzu sıs sıparısı alsak sıstem onu dırek ana yemekler alt adı ıle ılgılı yere eklese ve mutfaga sıparıs yolarken bu ayarlamaları kendı dırek yapsa.
umarım bu defa anlatabıldım . zaten bu defada anlatamadıysam sızı telefonla rahatsız edıcegım cok kafama takıldı bu durum .
Dünya Gecirdiğin Fırtınaların Büyüklüğü İle Değil ,Gemiyi Limana Getirip Getirmediğinle İLĞİLENİR . . . ! ! !

marikoglu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 406
  • Bodrum Bodrummm
    • Birinci Sınıf Et ve Balık Restaurant
mehmet bey acaba anlatabıldım mı derdımı
Dünya Gecirdiğin Fırtınaların Büyüklüğü İle Değil ,Gemiyi Limana Getirip Getirmediğinle İLĞİLENİR . . . ! ! !

emre

  • SambaPOS Developer
  • Samba Team
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1564
Selamlar. Buradaki örnek servisi konukların sipariş sıralamasına göre yapmakla ilgili. Örneğin sipariş tek seferde alınır ancak şarap yemekten önce de istenebilir, yemekle birlikte de istenebilir. Bu nedenle bir seçim yapmanız gerekiyor.

Eğer böyle bir mantığa ihtiyacınız yoksa siz gruplandırmayı ürün grubuna ya da ürün etiketine göre de yapabilirsiniz. Bu durumda siparişler ürün kartında tanımladığı şekilde gruplandırılır.

marikoglu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 406
  • Bodrum Bodrummm
    • Birinci Sınıf Et ve Balık Restaurant
pekı emre bey bunun bır ornegı mevcutmudur acaba yada bır dokuman ızlenecek yol adına soruyorum bunu . bu dedıgınız benım sorunumu cozebılır belkı
Dünya Gecirdiğin Fırtınaların Büyüklüğü İle Değil ,Gemiyi Limana Getirip Getirmediğinle İLĞİLENİR . . . ! ! !

emre

  • SambaPOS Developer
  • Samba Team
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1564
Mutfak şablonunu ayarladığınız yerde Gruplama şablonunda {PRODUCT GROUP} veya {PRODUCT TAG} değerlerinden birini kullanarak da gruplandırma yapabilirsiniz. Eğer {PRODUCT TAG} kullanırsanız ürün kartında "Ürün Etiketi" alanına girdiğiniz değer kullanılacaktır.

Hilmi Hami

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
Merhaba,
Bu özellik çok işimize yarayacak bir özellik fakat iki üç kez gözden geçirmeme rağmen bir türlü beceremedim.
Tüm adımları sırasıyla yaptım. Sonuçta etiket butonu çıktı fakat satırları etiketletemedim. Elle etiketlediğim zaman da sadece adisyonu etiketliyor. Kendimce biraz değişiklik yapmaya çalıştım en fazla yapabildiğim her satırı [Etiket] diye etiketletmek oldu.
Yaptığım tek değişiklik etiketlere bizim bölümleri girmek.

Simdiden Teşekkürler