Author Topic: Satisi eksi gosterme  (Read 13661 times)

captain_farrell

• Jr. Member
  • **
Satisi eksi gosterme
« on: January 23, 2013, 05:34:35 pm »
Iyi gunler arkadaslar. Bazi urunlerin satisinin, gun sonu raporlarina eksi olarak islemesi gerekiyor. Boyle bir sansimiz var mi ? Bazen disardan ufak bir mal aliyorum ve parasini kasadan direk oduyorum.Mali aldigim kisiye fis veriyorum ama kasadan para ciktigi halde bu gun sonu raporlarina arti olarak ekleniyor. Bu urunun fiyatini da kendim elle giriyorum yani sabit bir fiyati da yok. Herkeze kolay gelsin, iyi calismalar.

Mehmet AKYILDIZ

• Samba Team
  • Sr. Member
    • SambaPOS
Re: Satisi eksi gosterme
« Reply #1 on: January 24, 2013, 04:54:14 am »
captain selam;

yazdığın 2 satır problemi okurken 4 farklı konu geldi aklıma;
Gün sonu raporunda ekdi işlemek demek ne demek?

Kasadan para çıktığında nasıl artı olarak gözüküyor? Kasa'dan Gider haraketi yapmıyor musun? (veya Hesap işlemlerinden Ödeme Yap işlemlerini kullanmıyor musun?)

Ürünün hangi fiyatını elle giriyorsun?

Bence sen örnekli olarak problemini bir kere daha anlat, öyle yardımcı olmaya çalışalım sana..

captain_farrell

• Jr. Member
  • **
« Reply #2 on: January 24, 2013, 06:03:53 am »
Aslinda cok haklisiniz. Ben programin Ingilizce versiyonunu kullaniyorum ve bazi kelimelerin Turkcesini tam olarak bulamadim. Ozur dilerim oncelikle, tamamen benim hatam.O zaman soyle anlatim.Ornegin;bir tane telefon satan ve 2. el telefon alan bir dukkanim var....Programda  asagiya ayrica "urun alis" diye deparman da atadik.Bu departmandaki urunlerin gun sonu raporunda iade mal gibi gozukmesini istiyoruz.cunku biz birsey satmiyoruz,  aliyoruz yani kasadan para eksiliyor.Ornek olarak 500 liralik satis yaptik 150 liralikta alis yaptik gun sonu raporunda suanki sistemde 650 lira kasada para gozukuyor.ama asil gozukmesi gereken 350 lira cunku 150 liralik alis yaptik.
Umarim biraz daha aciklayici olmustur. Iyi gunler, iyi calismalar.

emre

• SambaPOS Developer
  • Samba Team
  • Hero Member
« Reply #3 on: January 27, 2013, 10:03:41 pm »
Hocam ben bir cevap vereyim konu cevapsız kalmasın.

Biz öncelikli olarak restoranlar için bir POS (point of sale) yani bir "Satış Programı" geliştirmek üzere yola çıktık. Alım konusunu da restoranların işini görecek şekilde envanter takibini kapsayacak biçimde yaptık. Yani program özünde bir "Alım Programı" değil. Ancak tabiiki sizin ihtiyaçlarınız bazı restoranların da ihtiyaç duyduğu bir konu olduğu için bu özellikler ve alım yaptığımız yerlerle aramızdaki hesap takibi işleri de istenen özelliklerdi.

V3 sürümümüzde bu tür ihtiyaçların tamamını görecek özellikler bulunmaktadır yani SambaPOS'u tam olarak bahsettiğiniz şekilde kullanabileceksiniz. Şubat ortası gibi ilk beta sürümümüzü yayınlamayı planlıyoruz.

Teşekkürler.

marikoglu

• Sr. Member
  • Bodrum Bodrummm
    • Birinci Sınıf Et ve Balık Restaurant
« Reply #4 on: January 28, 2013, 02:38:42 am »
yasasın resmı kanallardan ılk beta surumunun cıkıs tarıhı yaklasık olrak belırlemıs herkese hayırlı olsun . buyk bır sabırsızlıkla beklıyoruz . sızlere kolay gelısn
Dünya Gecirdiğin Fırtınaların Büyüklüğü İle Değil ,Gemiyi Limana Getirip Getirmediğinle İLĞİLENİR . . . ! ! !

captain_farrell

• Jr. Member
  • **
« Reply #5 on: January 28, 2013, 05:19:09 am »
Emre Ustad tesekur ederim bilgiler icin. Ben de diger arkadaslar gibi sabirsizlikla bekliyorum.Hepinize kolay gelsin.Iyi gunler, iyi calismalar.