Türkçe Bölümler > Yardımlaşma

Pişirme bedelinin fiyata eklenmesi

(1/2) > >>

Burak:
Merhaba,
bu ürüne emek veren herkese selamlar ve teşekkürler. Programı inceledik, üzerinde çalıştık. Mersin'de SambaPos desteği vermeye başladık. İki tane sorum var, yardımcı olursanız sevinirim.
1- InventoryItems tablosuna stok bilgisini import etsem sorun yaşarmıyım ? Diğer tablolarla bağlantısı yok gibi duruyor.
2- Bir balıkçı müşterim var. Hem çiğ, hem pişmiş balık satıyor, küçük bir bölümde de servis açıyor. Müşteri çiğ balık seçip servis istediğinde kilo başına 4 TL pişirme bedelini menüdeki fiyata tartı sonucuna göre çarparak eklemek istiyoruz.
Mesela 1,6 kg levrek seçildiğinde levrek fiyatına 1,6 x 4 = 6,4 TL eklemek istiyoruz. Bunu ayrı bir kalem olarak göstermek istemiyor, ben de ikinci bir menü açmak istemiyorum.

İyi çalışmalar.

akadir:
Hayırlı olsun yeni işiniz.
1-Stok bilgisini import etme sebebiniz yada tam olarak yapacağınız işi anlamadım. amacınız yedeklemekmi acaba. Soruyu daha doğru anlayan ustalar yardımcı olur.
2-bende Mehmet beyden öğrendiğim bir metedu sizinle paylaşayım. Yönetim > Ürünler den yeni bir fiyat listesi tanımlayınız. Bu fiyatlar 1 kg pişmiş balık fiyatları olsun. Yeni bir departman açarak yeni fiyat listenizi buradan seçiniz. önceki departmanla tek farkı fiyat listesi olan bu menü probleminizi çözecektir.

Mehmet AKYILDIZ:
Burak selam;

1. Evet InvertoryItems tablosuna Import yaparak topluca stok açabilirsin. Veri alanlarının tiplerine dikkat etmen yeterli. Bununla başka bir alan için örnek bir döküman hazırlanmıştı : http://www.sambapos.org/docs/doku.php/tr/tips/excel_den_musteri_listesi_sambapos_a_nasil_aktarilir

2. Güzel bir konu aslında; Çok sık karşılaşmasak da bu tip işletmeler oldukça yaygınlaşıyorlar. Eğer adisyonun içinde sadece pişirilecek ürün olsa ve bu pişirme bedeli ürün fiyatı üzerinden hesaplansa Hizmet Şablonlarını kullanarak bunu otomatik hesaplatma mümkün olurdu. Ancak hem gramaja göre hesaplanlası hem de adisyonun içinde  irden çok ürün olması durumu gözönüne alındığında aslında "akadir" in yöntemi kulağa oldukça hoş geliyor. Öncelikle ikinci bir fiyat listesi tanımlarsın. Burada örn: Uskumru 10 TL ise yeni tanımlayacağın ve adına Servis Fİyat Listesi diyeceğin listede aynı Uskumru 14 TL olur. Balıklar hariç diğer ürünlerin fiyatlarını bu listede değiştirmezsin.
Birde Adisyon etiketi tanımlarsın bu etikette sen Servis etiketini seçtiğinde adisyona yeni tanımaladığın fiyat listesindeki fiyatları yazar veya;

bunlarla hiç uğraşmadan, manuel hesaplamak istersen, Uskumruyu adisyona ekledikten sonra, sağ alt köşede bulunan numaratörle yeni pişirme ücreti dahil edilmiş ücreti elle yazar, sonra Uskumrunun üstüne tıklar ve sol sütunda açılacak olan Fiyat Değiştir butonuna tıklayarak ürününün senin yazdığın fiyat olmasını sağlayabilirsin.

emre:
Balıklara "Pişirme Ücreti" diye bir ürün özelliği eklesem, fiyatına da 4 TL desem olmuyor mu?

Mehmet AKYILDIZ:
Evet bu çok daha hızlı ve güzel bir çözüm olur.

Pişirilerek satılabilen balıklarda kullanılmak üzere bir Özellik Gruplarında bir adet Özellik tanımlanır. Bu Özellik Grubuna Özelliklere Pişirme adı verilir ve Pişirme fiyarı Fiyat hanesine yazılır.,
Eğer bu pişirme fiyatı ürünün fiyatına dahil olsun isteniyorsa sol da bulunan Özellik Fiyatını Ana Ürüne ekle kutucuğu işaretlenir.

Daha sonra hazırlanan bu Özellik grubu kullanılmak istenen Ürünlere eklenir ve işlem tamamlanmış olur.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version