Merhaba arkadaslar,
Baslikta anlatmak istedigimi biraz aciklayayim.
Restaurantimizda onyemekler (starters), anayemekler(main courses) ve tatlilar (desserts) dogal olarak ayni anda yapilmiyor. Tamam, tatlilar genellikle daha sonra siparis veriliyor ama genellikle musterilerimiz onyemek ve anayemeklerini ayni anda soyluyorlar. Ama ascimizin adisyon eline gectiginde bunlari ayni anda degil once onyemekleri, daha sonra bizim onayimizla birlikte anayemekleri yapmasi gerekiyor. Bunu mutfak adisyonunda nasil ayirabiliriz. Ornegin onyemekleri gruplayip bir cizgi ile ayirip daha sonra da anayemekleri gosterebilirmiyiz mutfak adisyonunda?
Ornegin tek basina gelen musterimiz onyemek olarak ton balikli salata, ana yemek olarak da biftek soylemis olsun. Bunun mutfak adisyonunda:
========
1 ton salata
--------
1 biftek
========
olarak gorunmesi mumkun mu? Boylelikle ascimiz once salatayi hazirliyor, musteri salatasini bitirdiginde ascimiz bizden 'ana yemegi hazirlayabilirsin' isaretini alinca biftegi hazirliyor.
Bunun cozumu sadece anabilgisayarda calisiyorsak zor olmuyor. Urun listesine '-----------' urunu ekledim. Once onyemekleri yazip '-------' dugmesine basiyorum ve daha sonra ana yemekleri yaziyorum. Yine urun listesine ekledigim 'ana yemekleri hazirla' dugmesine basinca da mutfak ana yemekleri hazirlamaya basliyor. Ama sorun el terminaliyle calisirken cikiyor. 4-5 kisilik masaya gidince herkesten tek tek siparis (onyemekleri ve ana yemekleri ayni anda) aldiginiz icin '-----' dugmesini kullanma sansimiz kalmiyor.
Yardimlarinizi bekliyorum,
Simdiden tesekkurler,
Cem