Türkçe Bölümler > İstekler

program da ikinci monitör kullanımı

(1/3) > >>

YagmurduasI:
Merhaba fastfood bir iş yerinde siparişi alırken sipariş veren müsterimizin ismini yazabileceğimiz bir ekran varmı ve bu müşterimizin menüsü hazır olduğunda ikinci bir monitöre akatarabiliyormuyuz. müşterilerimiz siparişlerinin hazır olup olmadığını o ekrandan takip edebilmeleri açısından...

emre:
Kulağa hoş bir özellik gibi geliyor ama monitör konusunu tam anlayamadım. Normal bilgisayar monitöründen mi bahsediyorsunuz? İkincisi siparişin hazır olduğunun mutfaktaki bir bilgisayardan girilmesi gerek sanki.

manyaq:
Yanlış anlamadıysam. Arkadaşın dediği. Örneğin bir fast food düşünün. Müşteri kasadan sipariş verdi. Sipariş mutfağa gidince. Mekanın bir yerinde olan lcd televizyon veya hut bir ekranda sıra numarası müşteri ismi ve siparişinin durumu yazıyor, hatta buna ne kadar süe önce sipariş verdiği bile eklenebilir. Sipariş hazır olduğunda müşteri mutfağın önünden siparişini alacak.

Aslında bununbir değişik versiyornu mutfak için düşünmüştüm ben.
Siparişi mutfakta fiş olarak yazılmayacak ekranda gösterilecek.
Bunu da şu şekilde bir sistemi olacak. Mutfağın hakim bir yerinde duvara LCD televizyon asılacak. Mutfağa sipariş verildiğinde televizyondan ses gelecek ve ekranda verilen sipariş olacak. Yani kağıt olarak yazılmayacak ekrana basılacak.
Ekranda sipariş numarası sipariş saati. kaç dakika geçtiği masa numarası sipariş verilen yemekler ve özellikleri olacak. Hazırlanan siparişler okeylenecek ve ekrandan çıkartılacak. Bu şekilde restaurantlar içinde fiş kaybı, sipariş unutulması sipariş sırası kariştirilması gibi 
 İllet sorunlardan kurtulunur. (Eski bir restaurant müdürüyüm.)
Buyük zincir fastfood zincirleri bu şekilde çalışıyor

emre:
Evet mutfakta LCD istenen bir özellik ancak sanayi tipi ve dokunmatik bir cihaz kullanmak gerek ki hem ortamdan etkilenmesin hem de mutfak personeli tamamlanan siparişleri (ellerini temizleyip :) ) girebilsinler. Hem siparişin tamamlandığı anlaşılsın hem de sıradaki siparişler ekrana gelsin. Normal LCD cihazlar sanırım yağlı buhar nedeniyle çok çabuk bozulur. Fiş yazma maliyetine göre oldukça maliyetli ancak dediğiniz gibi bir çok kolaylık getiriyor. 3. sürümde bu konulara da ağırlık vereceğiz. Daha doğrusu hemen her bölümde çalışan personel için özel uygulamalar geliştirebileceğimiz bir altyapı oluşturacağız.

YagmurduasI:
ilk önce cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim..

benim demek istediğim tam olarak müşterimiz kasadan siparişi verdi ücretini ödedi. sipariş veren müşterimizin menüsünü mutfak hazırladığında müşterimizin siparişinin hazır olduğunu ve gelip alması gerektiğini bildirebililmemiz için kasamızdaki server bilgisayarımıza  bir lcd tv bağlayarak müşterilerimizin o ekranı takip etmesini sağlamak suretiyle siparişlerinin durumu hakkında bilgi vermek.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version