Herkese Selamlar
Aslında marikoglu da isa'da doğru cevaplar vermişler ama isterseniz bir de ben toparlıyayım.
SambaPOS'da El terminali uygulaması kullanımı, cihazın üzerine herhangi bir program yüklemeden sadece elinizdeki cihazın Uzak Masa Üstü bağlantı programı ile SambaPOS'un yüklü olduğu bilgisayara bağlanarak yine bilgisayar üzerinde bu iş için özel olarak tasarlanmış SambaPOS Terminal uygulamasının çalıştıtılması ile oluyor.
Burada ilk akla gelecek soru; Peki Windows Xp veya Win 7 ye aynı anda bağlanabilecek kullanıcı sayısıdır. Bu konuyu
http://forum2.sambapos.org/index.php/topic,385.msg2111.html#msg2111 adresinde anlatıldığı gibi Windows'a bir yama yükleyerek aşabiliyorsunuz.
Bu durum en fazla 3 el terminaline kadar önerdiğimiz bir durumdur. Eğer aktif olarak 4 ve üzeri el terminali kullanılacaksa mutlaka Windows 2003 veya Windows 2008 gibi gerçekten server özellikleri olan bir işletim sistemi kullanmalısınız.
Gelelim Pocket Cloud ve muadil programlara; bu programların bir çoğu VNC veya kendi farklı uzak masa üstü protokolleri ile de bilgisayar ekranlarını taşıyabiliyorlar, yani bunlar aslında bu programların ilave özellikleri, Bizim bu programlarda kullanmak istediğimiz temel özellikleri RDP bağlantısı, Yeni bir RDP bağlantısı kuracağım dediğiniz zaman size sorduğu Server aslında sizin içeride SambaPOS yüklediğiniz bilgisayarınız adı veya IP adresi. IP adresini kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazdığınızda mevzu çözülüyor.
Son olarak da SQL meselesine açıklık getirelim, yanlış anlamadıysam siz SQL Compact kullanmaktan ve bunu El terminalinin üstüne yüklemekten bahsediyorsunuz. (bu şekilde kullanan kimi başka programlar var) Bizde bu şekilde bir kuruluma cihazın üzerine SQL kurmaya gerek yok, bizde her şey Server üzerinde toplanıyor. Böylece cihaz marka model işletim sistemi bağımlılığımız kalmıyor.
Eğer yanlış anladıysam, PC de kullanılacak SQL'in tipinden bahsediyorsak, 2 PDA 1 PC nin bağlanarak çalışacağı bir veritabanının SQL Express Edition olmasını her türlü yeğlerim.
SQL Compact'ın aynı anda çok kullanıcıya hizmet vermek üzere geliştirilmiş bir yapısı yok.