EVVEETTTTTTT
SambaPOS Herkese hayırlı olsun.
Taze taze yeni çıktı.
Gelelim sorumuzun cevabına,
SambaPOS 2.96 ile birlikte artık, Adisyon şablon tasarımlarında aynı Excel de olduğu gibi matematiksel işlemler yaptırabiliyoruz.
örneğin bizim dizayn içinde olmayan; bir değeri bir kaç farklı değeri çarpıp, toplayarak elde edip istediğimiz gibi yazdırabiliyoruz.
Bu konunun sorusunu ben şöyle anlamıştım; önce bi onu anlatayım size;
marikoğlu demişki, Ben müşteriye iskonto yapıyorum ikram yapıyorum, Belge Toplamı en üstte olduğundan müşteri ilk oraya baktığından allta yazan detay bilgileri görmeden hemen iskonto yapmamışım gibi algılıyor ve bu sıkıntı oluyor.
Ben en üste Belgenin tümünü toplamını yazayım, sonra ikramı iskontoyu yazayım sonrada kalan ödenmesi gereken rakamı yazayım böylece iskontonunda ikramında hizmet bedellerininde farkına varsın müşterimiz istemişti.
Bunu yukarıda Emre'nin anlattığı biçimde yapabiliyoruz.
Burada şu anda sadece; bu konunun çözümünü paylaşıp başka bir konuda da detaylı bilgi vermek istiyorum.
Öncelikle marikoğlu;
İkram hareketi Şablonunu
<J00>- {MİKTAR} {ÜRÜN} |İKRAM
biçiminde değiştirirsen İKRAM lafı diğer fiyatların altına geleceğinden daha düzenli görünmesini sağlayabilirsin.
Alt Başlık Şablonunu gelelim:
<F>-
<J10>Genel Toplam :|[=Format(ToNumber('{TOPLAM BAKİYE}')+(ToNumber('{SERVICE TOTAL}')+ToNumber('{TOPLAM İKRAM}')))]
<J10>Toplam:|{TOPLAM FİYAT}
<J10>TOPLAM BAKİYE :|{TOPLAM BAKİYE}
<C10>Ek Bilgiler
<J10>[Garsoniye:|{SERVICE TOTAL}]
<J10>[Toplam İkram:|{TOPLAM İKRAM}]
<J10>[Toplam iskonto:|{DISCOUNT TOTAL}]
{VARSA ÖDENEN}
<DB>
<F>*
<L>* Y İ N E B E K L E R İ Z *
<F>*
<DB>
<BEEP>
biçiminde bir tasarım yaptım ben, Burada
Genel Toplam : alanında yazdığımız fonksiyon :
TOPLAM BAKİYE yi
SERVICE TOTAL' i (yani hizmetleri - garsoniyeyi) yapılan
TOPLAM İKRAM'ı toplayarak tek bir satırda göstermenizi sağlar.
Bunun gibi farklı değerleri matematiksel işlemlerle istediğiniz gibi yazdırabilrisiniz.
Umarım anlaşılmıştır, konuyu dokuman olarak hazırlıyorum, bittiğinde buradan sizinle paylaşırım.