biraz kendi kendime yazıyorum gibi ama umarm Pazartesi günü biri cevap verir.
POS konusuyla şimdiye dek ilgilenmemiştim. ESC/POS komutları içinde "ESC GS t 12" yazıcıya 857 karakter setini (türkçe) kullanması için komut gönderiyormuş anladığım kadarıyla. Acaba yazıcı şablonlarının başında bu komutu <XCT> tag'i ile göndersek nasıl olur diye düşünüyorum.
Gerçi windows'tan direk yazınca çalıştığına göre buna gerek kalmamal diyorum ama...
Mümkün mü bilemedim?
<XCT> 'nin kulanımı ile ilgili dokümantasyonumuz var mı?
Merhaba
1- Yazıcıyı Power düğmesinden kapatın; Yazıcı üzerindeki "feed" tuşuna basılı tutun, Power düğmesinden açın, 5-10 saniye feed tuşuna basılı tutmaya devam edin. Tuşu bıraktığınızda Yazıcının Setup bilgilerinin çıktısını almış olacaksınız.
2- Boer"in sitesinden Yazıcınızla ilgili Utility programını indirin ve Karakter kodu için ilgili uygulamayı açın.
3- Yazıcıdan aldığınız Setup feed kağıdından Türkçe karakter kodunu utlitiy programdan faydalanarak yazıcıya yükleyin.
4- Yazıcınızı Power düğmesinden kapatıp açın.
Not: Boerin kullandığı Setup Utility programının arayüzünü hatırlamıyorum bu yüzden görsel oalrak yazmadım. Ancak bütün yazıcıların böyle bir programı mevcuttur. Hatırladığım kadarıyla bir kez bu yazıcının kurulumunu yapmıştım. Ama beni en çok yazıcının üzerindeki Usb nin Rj45 dönüştürücü driveri uğraştırmıştı.
behcet_tolga sonucu bildirirmisiniz.