Emre bey mrb,
sanırım Mehmet bey beni yanlış anladı. tüm stoklar ve reçeteleri girdikten sonra, programı gerçek manada kullanmaya başladıktan sonra, bazı ürünlerin maliyetlerinin günden güne değiştiğini gözlemleyip Mehmet beye telefonda sormuştum. O da bana; bu durumun satılan bazı ürünlerin fiyatlarında düzeltme veya bedelsiz satıştan kaynaklanabileceğini söylemişti. stokların eksiye düşmüş olmasının maliyeti etkilemeyeceğini de ilave etmişti. defalarca belli ürünlerde deneme girişleri yapıp durumu gözlemlediğimde, sorunun sizin bahsettiğiniz şekilde olduğunu gördüm. bu durumda, gün sonu yapmadan önce envanter raporuna göz atılarak, unutulan stok girişlerinin mutlaka yapılması, hatalı reçeteden kaynaklanan ve stokların olduğundan fazla tükenmiş görünüyor olması durumunun ise gerçek olmayan stok girişi ile eksiye düşmesinin önlenmesi ve derhal reçetelerde gerekli düzeltmenin yapılması gerekiyor. biraz karışık ve zahmetli ama, zamanla sistemin bizden kaynaklanan hatalarının giderilerek sağlıklı çalışacağına hiç şüphem yok. sanırım ilk bir kaç ay biraz deneme yanılma ve doğruyu bulmak ile geçecek. teşekkürler...