herseyı calmıs resımlere kadar
Bu firmanın sambapos'u başka bir isimde kurup satışını yaptığına ihtimal vermiyorum. Çünkü er geç ortaya çıkar mahçup olur. Belki ilk aşamada siteye o şekilde yazmış olabilir. Fakat direk sambapos yazsa kullanıcıları bilgilendirmekten başka işe yaramaz diye endişe etmiştir. Bu şekilde olunca hizmet + donanım şeklinde para kazanmayı amaçlamış olabilir. Tabi resmen değiştirdiyse cezalandırmak lazım. lisans anlaşmasına aykırı gelmiş demektir. Zaten diğer otomasyoncuların sambapos tercih etmemesinin sebebi lisans anlaşmasını ihlal etmemek için olsa gerek. Çok duyarlı bir söktördeyiz
ya da karizmayı çizmekten korkmuşlardır. "bedava programı getirdin kurdun, 1000 TL istiyorsun öyle mi?" denebilir
Metin yazdıklarımı okumuyor musun? Hem lisans anlaşmasını göz ucuyla okudum diyorsun hem de şöyle bir bakıp anladığın şeye göre yorum yapıyorsun. Cezalandırma falan ne alakası var? Bak o kadar farklı bir noktaya gelmişsin ki uğraşıp ekran görüntülerimizden SambaPOS yazısını kaldıran, programımızla hiç alakası olmayan bir açıklama yazan ve programın açık kaynak olduğunu gizleyen bir adamı savunuyorsun.
Eğer bir kere daha düşünürsen bu yapılan direk olarak kullanıcıyı yanıltmaktır. Bu hareketin mazur görülecek bir yanı yok. Ben rica etmedim ki sitene SambaPOS koyar mısın, bayim olur musun, kullanıcılara kurar mısın diye? Kurup da 1000 TL kazandığı program neyse onu koysun sitesine. Hadi bu adam böyle yaptı ElitPOS, PrizmaPOS, AKPOS, Nar-POS (üstelik naspos diye başka bir firmanın kendilerine ait programı var ne kadar ayıp) ve daha aklıma gelmeyen diğerleri de mi aynı masum duygularla bunu yapıyor. Bu programları bize bildiren kişiler kapı kapı dolaşan adamların gittiği kullanıcılar. Başka türlü nerden haberimiz olacak. SambaPOS'un lafı bile geçmiyor sitede. Bu zihniyetin SambaPOS projesine de kullanıcılarına da, bize de hiç bir faydası yok. Bencillik sadece.
Kapı kapı dolaşırken sambapos güzel ama iş proje için emek vermeye gelince kötü. Olmaz öyle bir mantık. Bildiğimiz şeyler var ki ona göre konuşuyoruz.
Metin sana tavsiyem lütfen ya lisans anlaşmalarımızı güzelce oku ya da önyargılı yorumlar yapmadan kafana takılan neyse onu sor cevap vereyim. Herkes kırk tane şey söyler ama ben ne diyorsam odur. Direk olarak benden duymadığınız şeyler üzerine yorum yapmayın. O kadar yazdık ama faydalı olmamış demek ki.