arkadaşlar eski sürüm kullanıyordum yedek aldım pcye format attım yeni sürüm yükledim ama uzunca bir rapor olarak hata veriyor ne yapmam gerekiyor:((
Arkadaşlar Harun Beyin sistemine uzak masaütsü bağlantısı yaparak müdahale ettim. Durum şöyle
1. Sambapos SQL Ce veritabanına kurulu olarak kullanmışlar. veritabanı yedeğinin oluşturulma tarihine bakarak, tahminen o tarihte kurmuş olabileceği Sambapos 2.69 versiyonunu sambapos.org dan indirerek kurdum.
2. Kurulumdan sonra bana veritabanı versiyon hatası verdi. Bu haliyle bir üst versiyonunu kurdum (kurulum sırasında örnek veri seçeneğini tikini kaldırdım)
Raporlara erişemediğimizi sandım, daha sonra SqlCe40Toolbox programıyla veritabanındaki bilgileri incelediğimde harun beyin yedeklediği veritabanı 03.05.2012 tarihinden 05.04.2012 tarihi arasındaki döneme olduğunu gördüm. eski bir yedek olduğu için l05 04 2012 tarihinden sonraki veriler doğal olarak mevcut değildi.
eğer kurulumdan sonra verilerimizi sambaposun standart atadığı klasörden farklı bir yere kaydettiysek, herhangi bir işlemden önce alınacak yedeğimizi Yönetim/ayarlar/yerel ayarlar/ veri bağlantısı bölümünden kaydettiğimiz adresteki veritabanı olup olmadığına dikkat edelim.
isa akkaya