aydına, aramıza hoş geldin.
Hemen hızlıca sorularınızın cevaplarına geçelim.
A.) SambaPOS 2 dışarıya Export ettiği raporları XPS formatında vermektedir. XPS zaten SambaPOS'u çalıştırabilmek için yüklediğiniz .Net FrameWork 4 ile birlikte bilgisayarına yüklenir, ve bilgisayarlarınızdan sıkıntısız görebilirsiniz. Cep telefonu tarafında ise hem Android de hem de IPhone'da ücretsiz XPS Viewer uygulaması indirerek raporlarınızı güzelce görebilirsiniz. Blackberry hiç kullanmadım ve deneyemedim maaalsef Blackberry de ne nerden nasıl indirilirde yüklenir bilmiyorum ama muhtemelen onda da aynı şekilde bir XPS Viewer bulup yüklerseniz sorun çözülecektir.
A.1) Dosya uzantınız .XPS olmalıdır.
A.2) Cevabı yukarıda
A.3) Dosyanızı .XPS uzantısı ile kaydederseniz :net 4.0 yüklü makinalarda sıkıntısız dosyanızı üzerine çift tıklayarak açabilirsiniz.
B.)SambaPOS'da Türkçe karakter sorunu ilk defa sizden geliyor. Yoksa Türkçe karakter sonu derken yazıcının Türkçe karakterleri yazamamasından mı bahsediyorsunuz?
B.1) Yazıcı'lar yazarken oluşan Türkçe karakter sorunundan bahsediyorsanız yazıcınızın ayarları ile ilgilidir. Yazıcınızın marka ve modelini bildirebilirseniz ona da ayrıca yardımcı olmaya çalışayım.
B.2) Adres satırını sipariş kutusu üzerine yazdırmak aslında hiç de mantıklı değil, bu seferde buradan okuyup adresleri ayırt etmeleri gerekecek. Bunun yerine daha güzel bir çözüm sunayım size; Şöyle bir adisyon etiketi tanımlarsınız, bu etiketin içerisine mahalle sokak gibi adresleri gruplayıcı alanlar tanımlar ve serbest etiketleme ile de kullanıcının sipariş alma anında bunları yazabilmelerini sağlarsınız. Bu tanımladığınız etiketi ilgili Departmana tanımladıktan sonra, Departman sayfasında POS Varsayılan Adisyon Etiketi alanında da bu etiketi seçersiniz. Kullanıcılarınız sipariş ekranında sipariş alırken bu etiketi de seçerek sipariş alırlarsa oluşacak sipariş kutuları tam da sizin istediğiniz gibi bir gruplama içerisinde olmuş olacaklar.
B.3) Yine Adisyon etiketlerini kullanarak motorcularınızı da seçebilirsiniz. Bunları Günsonu raporunda hem götürdükleri sipariş sayısını hemde getirecekleri toplam parayı ayrı ayrı görebilirsiniz.
C.)
C.1.) Bu konuda aslında oldukça katıyız, Çünkü o kadar çok sayıda suistimal ile karşılaştık ki.. Raporu alıp patrona gösterdikten veya kasayı yaptıktan sonra gidip Kasa Rakamları üzerinde oynayan hadi oynuyor birde yanlış yapan o kadar çok kullanıcı var ki; o sebepten kasa da yanlış düzeltmenn yöntemi TERS işlemdir.
Bunu şu şekilde değerlendirin, eskiden Kasa defteri tuttuğumuz zamanlarda deftere yazdırımız satır yanlış olduğunda elimiz silgi alıp sizmezdik, silinen her satır kasayı tutanı zan altında bırakırdı o da gider karşı sayfaya düzeltme satırı açar ve oradan ters işlemle düzeltirdi. Bu da aynı şekilde olacak...
D.1.) Bizim SambaPOS olarak en büyük iddaalarımızdan biri Raporlarınızda ki tutarlılıktır. Raporlarınızdaki reel olamama nasıl oluyor biraz daha geniş anlatabilir misiniz?
E.1) İstediğinizi tam olarak anlatan bir dökümanıız var.
http://www.sambapos.org/docs/doku.php/tr/tips/1_pizza_alan_musteriye_ikinci_pizzasini_50_iskontolu_sat adresinden erişebilirsiniz.
E.2) SambaPOS 3 de çözdüğümüz bir olay. Az kaldı geliyor V3.
SambaPOS'dan memnun kalmanıza çok sevimdim. İşletmenizin fotograflarını bana
mehmet@sambapos.org gönderebilirseniz, facebook.com/sambapos adresindeki diğer kullanıcı fotografları gibi yayınlamak bizim için çok önemlidir.
Açık Kaynak Kodlu olarak geliştirdiğimiz projemize bu şekilde katkıda bulunmuş olursunuz.