Herkese Merhabalar,
Ben bir kaç aydır sambapos kullanan bir pastane işletmecisiyim. öncelikle emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.
dediğim gibi ben pastane işletmecisiyim ve sözde pastaneler için yazılan otomasyon programları bile benim işime yaramıyordu çünkü pastane malesef sistemi çok zor olan bir işletme türü sambapos gereksinimlerimin bir çoğunu karşılamıştır ama halen daha çözemedğim bir kaç konu var. bu konularda da bilgisi olan siz değerli kullanıcıların yardımlarını istemekteyim.
1. benim satış noktam ve imalat noktam başka yerlerde her akşam siparişler imalata gönderilir sonraki günde imalat bu siparişlere göre üretimi gerçekleştirirler ve ürünlerin bir kısmını tezgah bölümüne bir kısmını toptan olarak işletmelere gönderirler. benim çözmekte zorlandığım kısım her akşam siparişleri alım fişi olarak giriyorum fakat kurabiye istediğim zaman net bir rakam belirtemiyorum yani net bir rakam belirtsem bile üretimin haklı sebeplerinden dolayı net benim istediğim yani alım fişine girdiğim miktar gelmiyor bazen eksik bazen fazla bunları düzeltmek sonradan karışıklıklara neden olabiliyor ve ben tezgahtan ne kadar satıldığını nekadar kaldığını bilemiyorum yani tezgah stok takibi çok zor oluyor. yani tutturamıyoruz stoğu çoğu zaman. sipariş alma diye debartman açsak ve bu açtığımız departmanlardaki ürünlere tıklandığında diğer departmanlar da olduğu gibi stoktan düşüş değilde artış olması mümkünmü ona göre bir masa görünümü dizayn edilebilir, alım fişleri ile giriş sıkıntı oluyor da.
2. Alım fişlerini yönetim ekranından değilde kullanıcı tanımlayabileceğim başka bir yerden girilmesi bence daha iyi olur çünkü yönetim ekranına ulaşmasını istemiyorum ama alım fişlerininde başkası tarafından girilmesi gerekiyor gibi...
.3. tezgah bölümünden satış yaparken Örneğin müşteri baklava istiyor baklavanın kilosu 17 lira ve adam 15 tl lik olsun veya on tl lik olmasını istiyor. örneğin 10 tl lik ürün kaç gram geleceğini hesaplıyoruz veya yaklaşık bir rakam giriyoruz oda sıkınrı olabiliyor
yani adam 250 gram istiyorum dese sıkıntı yok ama 10 tl lik veya 7 tl lik parasına göre istiyorum diyor programdada bu şekilde bir satış yapılamazmı yapılabiliyorsa nasıl.
cevaplar için şimdiden teşekkür ederim herkese iyi çalışmalar dilerim.